Ribes de Freser comença les obres de millora al passeig Guimerà

Els treballs costen 76.000 euros, pagats a parts iguals per la Diputació de Girona i l'Ajuntament del poble

Les obres han començat amb la demolició de la tanca del jardí per poder acabar la vorera.
Les obres han començat amb la demolició de la tanca del jardí per poder acabar la vorera. | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 11:54h
Ribes de Freser ha començat aquesta setmana les obres de millora del passeig Guimerà, el principal vial d'entrada al municipi. L'objectiu de la intervenció és millorar la circulació per aquesta via tant per a vehicles com per a vinants. En aquest sentit, es facilitarà el gir dels camions i s'acabarà de construir la vorera, que fins ara estava interrompuda per la tanca d'una finca. Està previst allargar-la per enllaçar el tram ja operatiu amb la zona de l'oficina de turisme.

Les obres també contemplen ampliar la zona d’aparcament. La tanca del jardí es reconstruirà pràcticament igual, respectant les pilastres de pedra i la mateixa reixa metàl·lica, en la nova alineació. De fet, aquesta actuació ha estat possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i el propietari de la finca afectada, que ha cedit els terrenys afectats pel planejament urbanístic aprovat el 2010 amb l'objectiu de millorar la mobilitat a Ribes de Freser.

El consistori assumeix el cost de les obres, que tenen un cost superior als 76.000 euros i estan cofinançades per l’Ajuntament i la Diputació de Girona. Els treballs, que s'emmarquen en el projecte general que el govern municipal ha impulsat per descongestionar el trànsit a l'entrada del poble, s'haurien de donar per acabats abans d'acabar el mes de març.