Ribes de Freser neteja les lleres dels rius que passen pel municipi

Un equip de la brigada forestal Fundació Privada MAP ha eliminat restes vegetals del Freser, el Rigat i el Segadell per eliminar el risc de patir riuades sobtades

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:37h

El Freser al seu pas per Ribes. Foto: Meteoribes


L'Ajuntament de Ribes de Freser ha contractat una empresa per netejar les lleres dels tres rius que passen pel municipi. L'objectiu dels treballs era prevenir baixades d'aigua sobtades provocades per l'acumulació de residus naturals a les vores del Freser, el Segadell i el Rigat. Les actuacions s'han dut a terme durant tot l'hivern i s'han acabat a finals d'aquest mes.

El consistori ha contractat la brigada forestal de la Fundació Privada MAP, que s'ha encarregat de coordinar i desenvolupar els treballars de neteja. Concretament, han eliminat les restes vegetals arrossegades per les darreres baixades d'aigua, com ara troncs i arbres tombats que poden actuar com a preses naturals i provocar riuades sobtades d'aigua.

Els treballadors de la brigada han triturat o incinerat les restes vegetals in-situ per assegurar-se que no en quedin de superiors als 50 centímetres. En paral·lel, s'ha fet un treball de desbrossat de les romagueres i d'altres espècies colonitzadores per afavorir el creixement de la vegetació de ribera autòctona.