El Consell Comarcal impulsa un projecte per rellançar el Ripollès a nivell turístic

La iniciativa està dotada amb un pressupost de més de dos milions d'euros finançats per la Generalitat i la Unió Europea | Joan Manso va presentar la campanya a Setcases al costat de la consellera de Governació, Meritxell Borràs

Joan Manso, Meritxell Borràs i Carlos Fernández, al costat d'altres alcaldes en la presentació del pla de promoció turística.
Joan Manso, Meritxell Borràs i Carlos Fernández, al costat d'altres alcaldes en la presentació del pla de promoció turística. | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:12h
El Consell Comarcal impulsarà un projecte dotat amb una inversió de més de dos milions d'euros per rellançar el Ripollès com a destinació turística. El president de l'ens, Joan Manso, va presentar la iniciativa ahir a la tarda a Setcases al costat de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i de l'alcalde del poble, Carlos Fernández. El pla, que està finançat a parts iguals per la Generalitat i el programa FEDER de la Unió Europea, marca una estratègia de revalorització turística a quatre anys vista amb la promoció de l'entorn natural com a eix central.

El projecte actualitza el full de ruta de la comarca en aquest sector, que Manso va qualificar de "primordial per garantir el futur dels municipis". Situa la projecció del paisatge i la natura del Ripollès com a fil conductor de les campanyes de promoció turística, posant en valor, especialment, el nou Parc Natural de les ribes del Ter i del Freser. Per aquest motiu, la campanya s'ha batejat amb el nom de "Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès. L'experiència dels Pirineus més autèntics".

"La proposta treballa per reforçar les potencialitats dels tres territoris que conformen la comarca: la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el Baix Ripollès", va explicar el president del Consell, que creu que el pla permetrà "vertebrar" el territori. En aquest sentit, Manso defensa que "la vocació d'aquest projecte es fer comarca aprofitant que tenim molts recursos naturals de gran interès turístic". Precisament amb la intenció de visibilitzar tant l'esperit transversal del projecte com la riquesa natural de la comarca, la presentació es va fer a Setcases, "una de les portes d'entrada al nou parc natural", en paraules del seu alcalde.

Al seu torn, la consellera va assegurar que el pla "es val dels atractius naturals de la comarca per promocionar el turisme", però va recordar que també hauria de servir "per protegir l'entorn natural". "Hem de tenir clar que la promoció passa per la preservació del medi ambient, que és el patrimoni més important que té la comarca", va apuntar Borràs.