Una quarantena de persones assisteixen a una jornada sobre el càncer a l'Hospital de Campdevànol

Els assistents han participat en tallers, conferències i sessions pràctiques sobre el tractament i la prevenció d'aquesta malaltia

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:27h
La jornada ha estat organitzada per la Fundació Oncolliga en motiu del Dia Mundial del Càncer
La jornada ha estat organitzada per la Fundació Oncolliga en motiu del Dia Mundial del Càncer | Hospital de Campdevànol
Més de 40 persones van assistir a la jornada sobre prevenció i tractament del càncer que es va celebrar el passat 10 de febrer a l'Hospital de Campdevànol. La sessió, organitzada per la Fundació Oncolliga de Girona amb el suport de l'equipament, va tractar qüestions relacionades amb la salut comunitària i la promoció de l'educació sanitària per ajudar els pacients a "empoderar-se", tal i com recull l'hospital en un comunicat.

La dietista Gisela Pulido va obrir la jornada amb una conferència sobre càncer i nutrició. Pulido va assenyalar la importància de mantenir una dieta saludable com a factor per disminuir les possibilitats de contreure la malaltia. A més, també va tombar els falsos mites sobre suposats aliments que curen el càncer. "Per si sols, no hi ha aliments bons i dolents”, va apuntar la nutricionista, que sí que emfatitza, però, que cal tenir cura amb la quantitat de sucre que s'ingereix.

La jornada també va incloure un taller d'imatge per a persones malaltes de càncer i una taula rodona a càrrec de Mireia Capdevila, que va narrar en primera persona la seva experiència personal com a malalta de càncer durant la infantesa. A més, també van prendre la paraula els familiars dels pacients per relatar les problemàtiques que afronten en el dia a dia. La sessió es va tancar amb dos tallers sobre meditació i automassatge, i amb una conferència de cloenda a càrrec de la directora d'Infermeria de l'hospital, Roser Portabella.