Camprodon recull gairebé de 10.000 quilos de roba durant el 2016

La dada és lleugermanet més baixa que el 2015, però el projecte Roba Amiga està cada vegada més assentat al municipi

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:33h
Contenidor de recollida de roba
Contenidor de recollida de roba | Ajuntament de Camprodon

El projecte de recollida, reciclatge i revenda tèxtil Roba Amiga cada cop està més assentat a Camprodon. La cooperativa ha comunicat a l'Ajuntament que durant l'any 2016 s'han recollit un total de 9.390 quilos de roba en els diferents contenidors habilitats específicament per a aquest projecte arreu del municipi. Una xifra que, tant des de la Regidoria d'Igualtat i Solidaritat com des de l'entitat, coincideixen a qualificar de molt positiva i esperançadora.

En aquest últim any es mantenen els bons números aconseguits durant el 2015 -quan es van aconseguir recollir un total de 9.845 quilos de roba al municipi- i es certifica que les mesures dutes a terme per optimitzar el rendiment dels contenidors i millorar el servei continuen donant els seus fruits.

El consorci d'entitats de la Cooperativa "Roba Amiga", format per un seguit d'empreses d'inserció, té per objectiu la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. Amb la gestió de la roba usada recollida es fa possible atendre a més de 100 persones anualment, crear llocs de treball per a col·lectius en risc d'exclusió social i garantir l'entrega social de roba per a famílies en risc d'exclusió. Un cop recollida, la roba és seleccionada, etiquetada i venuda a preus assequibles en les botigues que la cooperativa té repartides per tot el territori català.