POBRESA ENERGÈTICA

El Consorci de Benestar Social ha ajudat 86 famílies a pagar la llum durant el 2016

El número de beneficiaris de les ajudes per fer front a les situacions de pobresa energètica ha caigut prop d'un 20% respecte el 2015

per Redacció , 8 de febrer de 2017 a les 17:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Comptadors d'electricitat. Foto: Europa Press


El Consorci de Benestar Social del Ripollès, organisme associat al Consell Comarcal, va atorgar ajudes a 86 famílies que no podien fer front al rebut de la llum durant el 2016. La xifra de beneficiaris és gairebé un 20% més baixa que la del 2015, però encara està molt per sobre de la del 2014 (66). Són famílies que complien amb un dels dos requisits claus per poder accedir a les ajudes: o tenien un baix nivell d'ingressos o bé eren una família nombrosa.


El Consorci treballa amb el Consell Comarcal, la Generalitat i les empreses distribuïdores per assegurar el subministrament energètic a les llars amb pocs recursos. A més, també s'encarrega de negociar la possibilitat que algunes famílies amb problemes econòmics puntuals fraccionin els pagaments dels rebuts. D'aquesta manera, no cal ajudar-les directament i se'ls garanteix el subministrament sense necessitat de subvencionar-les.

El president del Conscorci i màxim responsable del Consell Comarcal, Joan Manso, ha assegurat a través d'un comunicat que el seu objectiu és mantenir la mateixa línia de treball. Per aquest motiu, s'ha compromès a ampliar un 3'9% el pressupost per a polítiques socials del Consorci i ha recordat que l'ens comarcal ja va duplicar els recursos previstos per a finançar les beques menjador, un altre dels eixos clau del paquet d'ajudes que ofereix el Consell.

 

Participació