La nevada agafa força al Ripollès

La neu comença a agafar a només 300-400 metres, sobretot al Ripollès, el nord d'Osona i la Garrotxa

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:09h
Imatge de Ripoll aquest migdia
Imatge de Ripoll aquest migdia | Mercè Mauri
La neu comença a agafar a només 300-400 metres, sobretot al Ripollès, el nord d'Osona i la Garrotxa. Com estava previst, les precipitacions, inicialment molt febles, han anat guanyant extensió i intensitat a partir del migdia alhora que ha baixat la temperatura, fent baixar la cota de neu per sota dels 500 metres.

De fet, l'Eix Vic-Olot està tancat a l'altura de Torelló, hores d'ara, per un accident. D'altra banda, Trànsit informa que és necessari circular amb cadenes als túnels de Bracons, a la c-37, per acumulació de neu a la carretera.

Les precipitacions més importants cauran a punts de la Catalunya Central i sobretot del Pirineu i Prepirineu, on la cota de neu pot arribar a baixar fins els 200 metres i acumular quantitats de fins a 2 centímetres a partir dels 500 metres, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Puntualment, però, no es descarten gruixos superiors a l'entorn dels 10 centímetres.

Protecció Civil activa el Neucat

Protecció Civil de la Generalitat va posar en prealerta aquest dimarts el pla Neucat per la possibilitat de nevades. Algunes de les carreteres principals que es poden veure afectades per la neu són: A-2 (especialment entre Collbató i Cervera); C-25 (zona de l’Anoia, Moianès i Osona), C-37 a Igualada; C-16 (sobretot punts del Berguedà i la Cerdanya), C-17 a Osona, N-260 al Ripollès i Garrotxa; N-340 a la zona de l’Ordal; i l’AP-7 en el seu tram central. Les carreteres del Pirineu i Prepirineu també es poden veure afectades.
 
De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. En la mesura del possible, Protecció Civil recomana que s’avanci la mobilitat de camions abans del migdia, quan la nevada podria afectar algunes de les vies principals.

Consulta l'estat del trànsit a les carreteres catalanes

 

La neu emblanquina Olot. Foto: Martí Albesa