Campdevànol intenta conciliar el creixement de Comforsa amb el benestar dels veïns

L'Ajuntament del poble ha creat una comissió de treball per trobar una sortida negociada al conflicte

Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:11h
Les oficines centrals de Comforsa, a Campdevànol.
Les oficines centrals de Comforsa, a Campdevànol. | Adrià Costa
L'Ajuntament de Campdevànol està fent mans i mànigues per conciliar les posicions de Comforsa i els veïns de l'entorn, que denuncien que els nivells d'emissions vibratòries de l'empresa estan per sobre del nivell legal autoritzat. Un estudi de la Generalitat demostra que les queixes dels residents són fonamentades i, per aquest motiu, el consistori ha creat una comissió de treball que s'hauria d'encarregar de trobar una sortida pactada a la situació.

Un informe de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori posa de manifest que, efectivament, les vibracions que genera la fàbrica estan per sobre del nivell legal establert. L'estudi de la Generalitat contradiu els que fins ara havien encarregat l'Ajuntament i la mateixa empresa, que assenyalaven que els nivells d'emissions vibratòries no havien superat el límit permès.

La comissió de treball comptarà amb representants de tots els actors vinculats al conflicte i haurà d'intentar trobar una solució negociada a l'actual situació. L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, avisa a l'empresa a través d'un comunicat que "té l'obligació de complir tots els paràmetres legals exigibles", tot i que també reconeix que el consistori sempre "col·laborarà en el creixement econòmic de Comforsa com a motor econòmic del municipi". Manso espera que la comissió trobi la manera de fer compatible el creixement de la companyia, clau per a l'economia del poble, amb el benestar dels veïns.