El Consell d'Alcaldes mantindrà les bonificacions en l'adopció de gossos

La rebaixa de les taxes, aprovada el febrer del 2016, ha incentivat la recollida d'animals del refugi

Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:19h

Una persona visitant un dels gossos del refugi. Foto: Aida Morales


El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès ha decidit prorrogar les bonificacions en l'adopció de gossos del refugi comarcal. La rebaixa en les taxes, aprovada el mes de febrer passat, ha incentivat la recollida d'animals de la protectora. De fet, segons el conseller de Cooperació Municipal del Consell Comarcal, Josep Coma, les adopcions s'han duplicat respecte l'any anterior.

Amb les bonificacions, adoptar un gos en bon estat de salut i de menys de set anys costa 113 euros, 54 menys del que valdria si no es prorrogessin. Si els propietaris decideixen emportar-se un animal de més de set anys o amb algun problema de salut crònica, el preu de la taxa baixa fins als 71 euros, 12 menys del que costava abans de l'aplicació de les bonificacions.

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses ha decidit aprovar la pròrroga després de constatar dos fenòmens paral·lels: que les adopcions s'han duplicat des que s'apliquen els descomptes i que el nombre de gossos que arriben al refugi s'han disparat un 30% en el darrer any. Convé, per tant, que el ritme d'adopcions s'incrementi per fer front a l'augment d'animals que acull el centre. Ara hi ha 47 gossos, sis més que el mes de gener del 2016.