Comencen les obres de reurbanització de la Colònia Llaudet de Sant Joan

De moment, s'han enderrocat els edificis annexos de l'antiga nau industrial del complex

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:56h

La Colònia Llaudet, en una imatge d'arxiu. Foto: OTDTC


Les obres de reurbanització del polígon de l'antiga Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses van començar la setmana passada amb la demolició dels edificis annexos de la nau central. L'enderroc forma part de la primera fase dels treballs, que permetan millorar els accessos al complex i rectificar una de les corbes de la carretera que creua els terrenys.

Els espais annexos demolits eren a tocar de la carretera i acollien un bar i un antic teatre. Els terrenys, propietat de dues empreses catalanes des que l'Incasòl se'n va desprendre el 2006, encara no tenen abastament d'aigua i la remodelació també n'hi farà arribar. L'objectiu és acondicionar la zona i prestar els serveis municipals bàsics a les set famílies que encara viuen a l'antic complex industrial. En les següents fases, que es desenvoluparan al llarg de quatre anys, també hi ha prevista la construcció d'una rotonda i la reurbanització de tots els terrenys.

La colònia Llaudet va ser creada a finals del segle XIX. L'edifici principal de la fàbrica es va construir llavors, però la nau central va ser remodelada als anys 40, després que les tropes franquistes la cremessin. Com altres complexos industrials, disposava d'habitatges, de bars i, fins i tot, d'una petita església. La majoria de construccions s'ha anat deteriorant amb el pas dels anys, però la fàbrica central encara es conserva en prou bon estat.