Camprodon aprova els pressupostos pel 2017, que reserven 167.000 euros per a inversions

Els comptes també contemplen més de 100.000 euros per tancar el cas del vigilant de seguretat expedientat

Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:56h

El ple de l'Ajuntament de Camprodon, en una imatge d'arxiu. Foto: Ajuntament de Camprodon


El ple de l'Ajuntament de Camprodon va donar ahir el vist-i-plau als comptes presentats per l'equip de govern municipal de cara al 2017. El pressupost té un volum total que supera els 4.795.000 euros i en reserva 165.000 per a inversions. Els dos projectes troncals que el consistori contempla per al proper any són la instal·lació d'una nova torre de telecomunicacions i la rehabilitació del pavelló de Llandrius.

L'alcalde del poble, Xavier Sala, va defensar la bondat dels comptes, que considera "realistes, acurats i adaptats a la realitat de tots els veïns". Els arguments de l'equip de govern, però, no van convèncer la resta de grups municipals, que hi van votar en contra. Tot i això, Sala assegura que els números permetran "dinamitzar àrees clau com acció social, cultura, esport o promoció turística".

En el capítol d'inversions, l'Ajuntament finançarà més de 100.000 euros per la instal·lació d'una torre de comunicacions que hauria de permetre resoldre "definitivament" -segons fonts del consistori- la manca de cobertura tant d'internet com de telefonia que pateixen els veïns del municipi. A més, també se'n destinaran prop de 50.000 a substituir la coberta del pavelló de Llandrius, que té filtracions al sostre.

El pressupost també contempla una rebaixa del 8% de l'IBI per compensar la pujada dels valors cadastrals que ha aprovat l'Estat. A més, l'Ajuntament ha hagut de reservar 100.000 per a indemnitzar el vigilant expedientat, tal i com va sentenciar a finals de l'any passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.