El PDECat pressiona Miquel Rovira perquè abandoni l'acta de conseller comarcal

El partit considera "poc ètic" que l'expresident del Consell continuï a l'ens després que el govern l'expulsés per "deslleialtat"

Miquel Rovira, en una imatge d'arxiu.
Miquel Rovira, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:41h
El culebrot de Miquel Rovira al Consell Comarcal viu aquesta setmana un nou capítol. Segons el diari El 9 Nou, el vicepresident de l'ens, Joaquim Colomer, ha trucat Rovira per demanar-li que deixi l'acta de conseller comarcal. L'exvicepresident del Consell va ser apartat del càrrec a l'octubre acusat de "deslleialtat" al seu partit, el PDECat, perquè estava estudiant donar suport a una moció de censura d'Esquerra contra el govern comarcal liderat per Joan Manso. Des de llavors, es manté a l'ens com a conseller comarcal no adscrit.

El govern, dirigit per l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, va expulsar Rovira quan va saber que estava conspirant per tombar l'executiu comarcal. El suport dels dos consellers de MES a l'equip de Manso va impedir que la moció de censura prosperés, però la destitució de Rovira ha deixat el govern tocat. Fins llavors, el PDECat tenia majoria absoluta, amb 10 consellers d'un total de 19, però ara necessita negociar constantment amb MES per tirar endavant les seves propostes.

Per això el PDECat demana a Rovira que deixi l'acta. Si ell plegués, un altre edil del partit ocuparia el seu lloc i el govern recuperaria la majoria absoluta. Colomer considera que és una qüestió "ètica" i reprova que Rovira segueixi al Consell tot i haver estat expulsat de l'equip de govern.

Una trucada "amistosa" que no dóna resultats

Segons El 9 Nou, la trucada de Colomer a Rovira va ser "amistosa", perquè es coneixen i comparteixen equip de govern a l'Ajuntament de Ripoll. Totes les parts reconeixen, però, que les relacions s'han deteriorat des de la destitució. De fet, la comunicació entre Manso i Rovira està totalment trencada i les negociacions s'han de fer a través d'altres membres de l'equip de govern.

Tot i les pressions, Rovira assegura que no deixarà el Consell Comarcal. L'exvicepresident està "molest" per com el van expulsar de l'equip de govern perquè sempre ha defensat "la lleialtat a la comarca". A més, també reconeix que no li va agradar que se l'apartés de la presidència de l'organisme, que va ocupar durant l'anterior legislatura.