El Consell Comarcal recorda que durant el Nadal també cal separar els residus

L'ens comarcal recomana als ciutadans comprar productes de proximitat perquè són més respectuosos amb el mediambient

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:11h
El Consell Comarcal del Ripollès recorda als veïns que, durant les festes de Nadal, continua sent necessari separar bé les deixalles. Els ripollesos només reciclen un terç de les seves deixalles i la comarca és la tretzena que més residus genera de Catalunya. Per això, l'ens supramunicipal ha emès un comunicat per subratllar la importància de llençar les escombraries al contenidor corresponent durant les festes, quan el consum es dispara i augmenta el volum total de residus.

El Consell recorda que és "molt important" separar les deixalles per tipus i dipositar-les al contenidor que toca. Si no es fa així, avisa, el procés de reciclatge s'encareix "substancialment". A més, recomana als ciutadans que optin per comprar productes de quilòmetre zero, "perquè són més respectuosos amb el medi ambient i porten menys embolcalls", segons el comunicat.

Tots els municipis del Ripollès funcionen amb el sistema habitual de recollida selectiva per contenidors. L'única excepció és Sant Joan de les Abadesses, que ha implantat el porta a porta. Segons el Consell, els ripollesos reciclen bé el paper i el cartró, però en canvi solen cometre errors a l'hora de dipositar on toca els residus orgànics i els envasos.