El Consell Comarcal presenta el pressupost pel 2017, que duplica la partida de beques menjador

Els comptes destinaran 50.000 euros a ajuts individuals per al menjador social, el doble que els del 2016 | El pressupost es redueix respecte l'anterior per "ajustar-lo a la realitat"

Joan  Manso (a l'esquerra) presenta el pressupost del 2017 del Consell Comarcal.
Joan Manso (a l'esquerra) presenta el pressupost del 2017 del Consell Comarcal. | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:26h
El Consell Comarcal del Ripollès ja ha presentat el pressupost per al 2017. El volum total d'ingressos i despeses que contemplen els números es redueix respecte els anteriors, però augmenten les partides socials, especialment les destinades a finançar les beques menjador, que comptaran amb el doble de pressupost que l'any passat.

En una roda de premsa celebrada a la seu del Consell, el president de la institució, Joan Manso, va subratllar el perfil social del nou projecte de pressupost, tot i que fa una previsió d'ingressos inferior a la del 2016. Si els comptes que ara estan en vigor contemplaven ingressar més de 8 milions d'euros, els nous números els limiten a 7.542.611. Manso assegura que ara són "més ajustats a la realitat" i destaca l'esforç de "simplificació" que ha fet l'administració comarcal.

Més diners per a les entitats socials

Tot i la reducció de la despesa, que s'ajusta al volum d'ingressos per complir amb la legislació estatal, les partides socials es mantindran intactes. El principal esforç econòmic es farà per muscular el capítol destinat a les beques menjador, que passaran de 25.000 a 50.000 euros. També s'incrementarà la dotació per a subvencions a les entitats socials i a les escoles de la comarca. En aquest sentit, el Consell augmenta l'aportació destinada a l'organització d'activitats esportives i culturals, i crea una nova línia per ajudar econòmicament les iniciatives que s'organitzin a nivell comarcal.

El nou pressupost també incrementarà la partida per finançar el projecte Escoles de neu, que acosta l'esquí als escolars a través de cursets. En paral·lel, l'equip de govern manté la línia de subvencions als ajuntaments corresponent al Fons de Cooperació Municipal i apuja un 1% els salaris dels seus treballadors. En el capítol de personal, també s'ampliaran les hores de dedicació del personal del Refugi d'Animals del Ripollès, que allargarà l'horari d'atenció al públic.