Sis detinguts per robatoris amb encastament en una botiga de mòbils de Ripoll

Dos dels detinguts havien robat l'establiment dues vegades després d'encastar el cotxe contra l'aparador | Els altres quatre arrestats es dedicaven a vendre els dispositius sostrets

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:50h
Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones acusades de robar i vendre il·legalment 114 dispositius mòbils d'una botiga de telefonia de Ripoll. Dos dels arrestats, de nacionalitat espanyola i residents a Badalona, es consideren els autors materials dels atracaments.

Concretament, els investigadors creuen que van robar un cotxe el gener d'aquest any i que el van encastar contra l'aparador de la botiga de telefonia del carrer Barcelona per endur-se'n els mòbils de l'interior. Els mateixos dos homes haurien reproduït el mateix modus operandi tres mesos després, a l'abril. 

En total, els agents calculen que els lladres van aconseguir emportar-se 114 dispositius mòbils i vuit routers, un material valorat en més de 21.000 euros. Els dos lladres es desfeien ràpidament del material revenent-lo a altres persones, que s'encarregaven d'intentar col·locar-lo al mercat de segona mà i a través d'aplicacions en línia. Els altres quatre detinguts, dos homes i dues dones, estan acusats, precisament, de vendre els dispositius sostrets i beneficiar-se de la trama delictiva.

Els sis arrestats ja han passat a disposició judicial i el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici. Els Mossos han pogut recuperar 33 dels 114 mòbils robats, que estaven en mans de compradors que els havien adquirit a través de botigues de segona mà.