L'escola de Sant Joan de les Abadesses, principal inversió del Govern el 2017

Es destinen 2,3 milions d'euros per a la construcció del nou centre educatiu

Redacció Osona.com
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:30h
L'escola Pirineu de Campdevànol i l'Institut escola de Sant Joan de les Abadesses són les principals inversions que farà la Generalitat de Catalunya al Ripollès. La inversió total a la comarca és d'11,5 milions d'euros, i d'aquesta, 3 milions d'euros estan destinats a la construcció de la nova escola i 2,3 al de Sant Joan.

Tal com s'especifica en l'annex d'inversions reals, en el cas de Sant Joan, es tracta de la primera fase de construcció de l'equipament. Entre les altres partides, destaquen la via ciclista del Ter i la millora d'intereseccions i ordenació d'accessos a la C-26.

Un 10% del total per a les comarques gironines

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 destina 79,4 milions d'euros a les comarques gironines, un 10,5% del total de Catalunya. Arreu del territori, la comarca que més inversió s'emporta és l'Alt Empordà (amb 23,8 MEUR) i la que menys, la Garrotxa (amb tan sols 428.000 euros). De tots els projectes inclosos als pressupostos, a la demarcació destaquen els més de 5,3 milions que es destinen a l'hospital Josep Trueta de Girona (on el gran gruix se l'emporta l'ampliació de les urgències) o els 5,29 MEUR per a l'obra de la nova estació d'autobusos (que serà soterrada i compartirà espai amb la del TAV).

Al territori, però, el projecte de pressupostos del Govern també destina altres partides notòries a més projectes. Entre aquests, els 5,24 MEUR per a la depuradora de Figueres o, ja entrant en projectes viaris, els 4,43 per al desdoblament de la C-260 i els 2,94 per a les millores de l'N-141e, la coneguda com a 'carretera de la vergonya', a la zona de la Pilastra. En l'apartat d'Ensenyament, les inversions més grans van a parar a la nova escola Montserrat Vayreda de Roses (2,2 MEUR), a l'escola Pirineus de Campdevànol (3 MEUR) i a l'Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses (2,3 MEUR).