Els usuaris del tren reclamen suport al món local per millorar els horaris

La plataforma Perquè no ens fotin el tren interpel·la els ajuntaments d'Osona, el Ripollès, el Vallès i la Garrotxa a través d'una moció

Pas a nivell de Ripoll.
Pas a nivell de Ripoll. | Adrià Costa
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:59h
La plataforma Perquè no ens fotin el tren reclama suport al món local per millorar els horaris en la línia R3. Per aquest motiu, tal com expliquen en una nota, el grup ha proposat a diferents ajuntaments municipals d'Osona, el Ripollès, el Vallès i la Garrotxa, una moció perquè pugui ser debatuda en els plens municipals d'aquest mes o dels pròxims mesos.

A través d'aquesta moció, la plataforma demana que els horaris s'adaptin als usos reals de la població i que no hi hagi espais de temps molt llargs entre els serveis ferroviaris. El grup reitera la seva reclamació a la Generalitat de Catalunya, "que és qui en té les competències, promesa des de fa més de dos anys".

La Garriga, la primera

La moció es va aprovar aquest dimecres per unanimitat a La Garriga. A Torelló es farà dilluns vinent i a Vic, Manlleu, Sant Pere de Torelló i Sant Joan de les Abadesses en els plens de desembre. La plataforma també avisa que és ja s'ha contactat amb alguns municipis i es farà amb d'altres.

Properes accions de la plataforma

Tal com expliquen a través de la nota, la plataforma està preparant una campanya a través de les xarxes socials per informar de manera gràfica quins són els objectius que es volen aconseguir. Per altra banda, el grup està a l'espera que es concreti la reunió sol·licitada amb els responsables de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Una altra de les línies de treball del grup és la millora de l'estació de Centelles que, tal com diuen, "ha donat fruits i ADIF acaba de publicar les condicions de licitació de les obres, amb un pressupost d'uns 100.000 euros".

Paral·lelament, la plataforma preveu continuar recollint firmes d'adhesió a la campanya per la creació de l'ATM de les comarques centrals. Aquesta campanya es porta a terme de forma conjunta amb els grups Trens Dignes de Lleida i Trens Dignes de l'Ebre.