Sergi Bassas i Laura Estorch guanyen la Colossus de la Centúria Trail

L’esdeveniment va portar tres proves a la Vall de Camprodon |Sant Pau de Segúries va ser la seu de la cursa que recupera el llegat de la Via romana Annia

Sergi Bassas durant la Colossus
Sergi Bassas durant la Colossus | Josep Maria Montaner
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:29h
Aquest diumenge 20 de novembre es va celebrar a Sant Pau de Segúries una nova edició de la Centúria Trail. La prova és una oportunitat per gaudir del llegat arqueològic de la Via Annia, un camí d’origen romà que uneix des de fa 20 segles la Vall de Camprodon amb la Vall de Bianya, a la Garrotxa. Tres curses van protagonitzar la jornada, i situaven a la part final dels seus traçats una part d’aquesta calçada romana. Colossus, Ferreus i Strata eren els noms de les diferents distàncies.

A la prova reina, la Colossus, de 38 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu, es va imposar Sergi Bassas, que va aconseguir fer una marca de 4 hores i 11 minuts. En segona posició, a una distància considerable del vencedor, entrava a meta Moi Solà, amb un temps de 4 hores i 30 minuts. Completava el podi masculí Òscar Luque, que feia un temps de 4 hores i 36 minuts. 

Pel que fa a la categoria femenina en aquesta cursa que va iniciar-se a les 8;30h del matí, victòria per a Laura Estorch, amb un temps de 5 hores i 59 minuts. Segona va ser Mònica Guilera, que acabava la prova en 6 hores i 1 minut, mentre que el podi es va veure completat per Cristina Martínez, que parava el seu cronòmetre en 6 hores i 4 minuts.
 

La Centúria Trail es va composar de tres proves diferents: la Colossus, la Ferreus i l'Strata. Foto: Josep Maria Montaner


Marc Carós i Anna Capdevila s’imposen a la Ferreus

A les 9h, s’iniciava la segona prova de la Centúria, l’anomenada Ferreus, de 23 quilòmetres. El seu recorregut tenia un desnivell positiu de 1.100 metres i comptava amb alguns participants de cert renom. Aquí va guanyar Marc Carós, que va aconseguir fer una marca de 2 hores i 10 minuts per vèncer la prova. Segon va ser Arnau Anso (2 hores i 13 minuts) i tercer Jordi Gamito (2 hores i 17 minuts). 
 

Marc Carós en un moment del recorregut. Foto: Josep Maria Montaner


Pel que fa a la categoria femenina, victòria per Anna Capdevila, que va ser l’única dona que va aconseguir baixar de les 3 hores de cursa (2 hores i 56 minuts). Segona va ser Eva Vallcanera, que feia un temps de 3 hores i 1 minut, mentre que va completar el podi Sara Ruiz, que arribava sis minuts més tard a Sant Pau.
 

Anna Capdevila va guanyar la Ferreus. Foto: Josep Maria Montaner


Isma Casadesús i Maria Sau, vencedors a l’Stata

Finalment, a les 9:15h, sortia de Sant Pau la cursa més curta de la jornada, l’Strata. Aquesta prova tenia fins a 10 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. Isma Casadesús va ser qui es va imposar a la categoria absoluta, fent una marca de 52 minuts i 25 segons. El va seguir de prop Òscar Flores, que entrava a meta en segona posició, a menys d’un minut. Jan Casas va ser qui va completar el podi masculí, també a menys de mig minut de Flores.

A la categoria femenina, victòria per a Maria Sau, que va fer un temps d’1 hora i 5 minuts per imposar-se com a vencedora. Anna Guiteras va arribar a la meta cinc minuts més tard, per proclamar-se segona, mentre que la tercera va ser Sílvia Agut, que va creuar la línia d’arribada pocs segons després que Guiteras.

Classificacions completes de les tres curses (dsport.cat)
 

Jordi Gamito va ser tercer a la Ferreus. Foto: Josep Maria Montaner

 

Una participant de la Centúria Trail de Sant Pau. Foto: Josep Maria Montaner

 

Bon ambient a la Centúria Trail 2016. Foto: Josep Maria Montaner