Àltima ofereix la possibilitat de planificar el propi funeral al Ripollès

La funerària catalana presenta el servei mivoluntad, que permet decidir els detalls del comiat anticipadament | Prop del 77% dels serveis funeraris del Ripollès incorporen música en directe a les cerimònies | La demanda d'incineració arriba al 45,4% | És la primera empresa funerària que assumeix el compromís de mesurar la petjada de carboni

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:04h

Tanatori del Ripollès. Foto: Altima


Àltima, empresa catalana especialitzada en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris i amb presència al Ripollès a través del Tanatori-Crematori de Ripoll, ha desenvolupat mivoluntad, un servei que permet deixar planificat i fins i tot pagat el propi servei funerari anticipadament. Aquesta opció es pot contractar al mateix centre.

El servei està dirigit principalment a persones majors de 70 anys i sense assegurança de defunció. Mivoluntad permet definir tot el que la persona desitja per al seu comiat: des del tipus de taüt fins a la música del funeral o les esqueles. A través d'un contracte amb el pressupost de tot el servei escollit, Àltima ofereix la possibilitat de deixar el servei funerari resolt. La companyia garanteix el manteniment de l'import abonat durant 5 anys. Després, es realitzen actualitzacions de l'IPC quinquennals.

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d'Àltima, "es percep una tendència creixent de personalització del funeral, que fa que el comiat resulti més reconfortant per a les famílies. Alhora és un moment que no se sol deixar planificat, per això vèiem necessari un servei com mivoluntad, que resol una qüestió sovint complicada o precipitada als familiars que passen per una defunció". Elements com la música en directe, el tipus de cerimònia –religiosa o laica- o la projecció d'imatges resulten cada cop més rellevants a l'hora de preparar el comiat. Al Ripollès, segons dades d'Àltima, el 76,9% dels funerals ja compten amb músics en viu que interpreten entre una i tres peces musicals durant la cerimònia.

Demanda creixent de la incineració

Àltima corrobora que la demanda de serveis de cremació augmenta entre un 1,5% i un 2% anual a Catalunya, on el 2015 es van registrar unes xifres d'incineració del 40,46%. Al Ripollès la cremació se situa al 45,4%, per sobre de la mitjana catalana, segons dades d'Àltima relatives a 2015.

Compromís ferm amb el medi ambient

Amb l'objectiu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i de mantenir el seu compromís amb el medi ambient, Àltima avalua i publica periòdicament l'informe de la seva petjada de carboni, que permet conèixer les emissions del centre de Ripoll així com de la resta de tanatoris, crematoris i cementiris de la companyia, i poder prendre mesures per reduir la contaminació. És la primera empresa funerària que du a terme un estudi d'aquestes característiques, que elabora l'agència d'ecoinnovació Inèdit, adherida al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Sobre Àltima

Àltima és el grup català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris de la província de Barcelona. Amb més de 300 anys d'experiència en el sector funerari i un equip humà de més de 300 professionals, Àltima dóna cobertura actualment a 190 poblacions de Catalunya a través de 29 tanatoris, sis complexos crematoris i 17 cementiris.