El Ripollès acull un curs pioner per a personal administratiu comarcal

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya i el Consell Comarcal imparteixen la formació a la seu de la corporació

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:58h
Els participants del curs per a personal administratiu municipal
Els participants del curs per a personal administratiu municipal | Consell Comarcal
L'Escola d'Administració Pública de Catalunya i el Consell Comarcal del Ripollès imparteixen un curs d'actualització en gestió administrativa amb l'objectiu de donar eines per facilitar i optimitzar les tasques del personal administratiu dels municipis de menys de mil habitants del Ripollès. 

La formació, que consta de dues sessions, ha començat aquest matí amb una trentena de participants i es reprendrà dimarts 15 de novembre. Aquest tipus de curs, els continguts del qual s'han adaptat estrictament a les necessitats i demandes del personal administratiu de la comarca, és la primera vegada que es porta a terme a Catalunya i la voluntat és que, a partir d'aquí, es faci en altres territoris amb municipis amb baixa densitat demogràfica. 

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, i el director dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a Girona, Raül Morales, han estat els encarregats d'obrir formalment el curs, que es duu a terme a la seu de la corporació.

Manso ha fet referència a la pressió cada cop més gran, sobretot per part del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques del govern espanyol, sobre la tasca administrativa municipal. Una tasca que, en el cas de molts municipis del Ripollès, recau moltes vegades sobre un o dos administratius que, per tant, han d'assumir funcions molt diverses.

És per això que el Consell Comarcal, segons Manso, vol donar suport a aquests tècnics i posar-los en contacte amb persones de referència de la comarca que els puguin acompanyar en l'adaptació als nous marcs legals sorgits recentment.