La Fira de la Carbassa de Sant Joan mostrarà exemplars de més de 600 quilos

Les parades de productes relacionats ompliran el municipi aquest diumenge

Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:39h
Torna la Fira de la Carbassa
Torna la Fira de la Carbassa | M. Cargol
Aquest diumenge 23 d'octubre Sant Joan de les Abadesses dóna la benvinguda a la tardor amb la VII Fira de la Carbassa. Durant tot el dia, a la plaça Clavé, hi haurà parades de productes relacionats amb la carbassa, tallers adreçats a infants, degustacions, demostracions... Enguany s'hi ensenyaran les carbasses més grans cultivades mai a Espanya, i també a Catalunya, que han situat els rècords més enllà dels 600 quilograms de pes.

La jornada començarà d'hora, a dos quarts de 8 del matí, amb l'arribada dels participants al concurs de carbasses grans, que les verificaran i pesaran per establir la classificació. Hi haurà 1.300 euros en premis, entre les tres més pesades, a més dels exemplars més grans en l'àmbit local, comarcal, i a la carbassa més original.

A partir de les onze del matí ja estaran exposades i s'obriran les parades de la fira, que hi seran durant tot el dia. Entre les activitats hi destaca la degustació de crema de carbassa del restaurant La Teuleria, un taller de cuina adreçat a infants, i una demostració de l'art de fer escultures amb carbasses a càrrec de l'escultora Xiu Duset, que modelarà un exemplar de 370 quilograms, aproximadament.

Es tracta d'una activitat organitzada per l'associació Carbassaires de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Unió de Botiguers, a més del suport de voluntaris, firaires, cultivadors i artesans, que han fet possible la consolidació d'aquesta cita en el calendari de fires i mercats del Ripollès.
 

Galeria de fotografies dels anys anteriors