Adrià Matas i Mesi Arcos, guanyadors del Trail Terra de Comtes i Abats

La prova s’ha disputat aquest diumenge 9 d’octubre a Ripoll, amb tres recorreguts diferents

Adrià Matas, guanyador del 4t Trail Terra de Comtes i Abats
Adrià Matas, guanyador del 4t Trail Terra de Comtes i Abats | Josep Maria Montaner
10 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:13h
Aquest diumenge 9 d’octubre s’ha disputat a Ripoll la quarta edició del Trail Terra de Comtes i Abats, una prova que ja ha adquirit una gran dimensió a la zona. Enguany, l’organització proposava tres circuits diferents en distància i desnivell. La prova reina era una marató de 42 quilòmetres que arribava fins al cim del Taga (2.040m) i tornava a baixar fins a la capital del Ripollès. El segon recorregut era de 24 quilòmetres, s’anomenava cursa Panoràmica i tenia fins a 1.900 metres de desnivell. Per últim, l’Iniciàtic comptava amb 13 quilòmetres i 525 metres de desnivell positiu.

A les 8:30h del matí arrencaven les dues distàncies més llargues, mentre que a les 9:30h ho feia la cursa curta. La meteorologia ha sigut perfecta per la disputa d’una prova de muntanya, amb un sol radiant que ha acompanyat als corredors per les muntanyes del Ripollès durant tot el matí. A banda de la fresca de bon matí, la temperatura també ha estat suau.

Matas i Arcos dominen la marató

Adrià Matas ha estat el gran protagonista de la prova de 42 quilòmetres, imposant-se amb gran claredat amb un temps de 4 hores, 56 minuts i 14 segons. El segon classificat, Nil Coromonas, ha arribat 20 minuts per darrere seu (5:16:30), per tant, Matas ha demostrat una superioritat molt elevada en aquesta categoria. El podi masculí l’ha completat Edgar Martinez, que ha fet un temps de 5 hores i 18 minuts. En la categoria femenina, s’ha imposat Mesi Arcos, que a més ha estat la sisena de la general. La corredora ha fet un temps de 5 hores, 30 minuts i 30 segons. La segona classificada entre les fèmines ha estat Angela Garcia (6:51:34) i Cristina Martínez tancava el podi amb una marca de 7 hores i 6 minuts.
 

Mesi Arcos ha fet un gran paper, acabant sisena a la general. Foto: Josep Maria Montaner


Álvaro Alvarez i Raquel Bosch, campions de la Panoràmica

En la cursa de 24 quilòmetres d’aquest Trail TCA s’ha imposat Álvaro Alvarez, que ha fet un temps de 2 hores, 11 minuts i 53 segons. El segon classificat masculí ha estat Javi Barea amb una marca de 2 hores i 13 minuts, mentre que un minut més tard entrava a meta el corredor local Marc Vizcaino, que pujava al tercer esglaó del podi. Entre les fèmines, Raquel Bosch ha guanyat la prova amb un temps de 2:44:14, mentre que segona ha estat Rosa Font parant el seu cronòmetre en 2 hores i 57 minuts. Olga Rodríguez ha tancat el podi de la categoria amb una marca de 3 hores i 32 minuts.
 

Álvaro Alvarez en un moment del recorregut. Foto: Josep Maria Montaner


Jaume González i Sara Sanante s’imposen a l’Iniciàtic

Jaume González ha estat el vencedor de la prova de 13 quilòmetres. El de Cerdanyola ha fet un temps d’una hora i 2 minuts per pujar a l’esglaó més alt del podi masculí. Raül Aznar ha estat segon, arribant pocs segons per darrere del vencedor, mentre que David Arnau ha tancat el podi, fent un temps d’una hora i 4 minuts. Pel que fa a les fèmines, victòria de Sara Sanante, que ha fet un temps d’1 hora i 14 minuts. Mireia Pons era la segona classificada, arribant pocs segons per darrere de Sanante, mentre que Anna Claret i Anna Roqué arribaven juntes a meta, compartint la tercera posició de les noies en aquest recorregut Iniciàtic.
 

4t Trail Terra de Comtes i Abats. Foto: Josep Maria Montaner


A Ripoll, s’ha pogut viure una jornada festiva i esportiva, amb un gran ambient que ha inundat la plaça durant tot el matí i fins al migdia. A l’acabar, un bon avituallament, amb llonganissa del Ripollès, esperava als participants perquè aquest podessin recuperar forces davant del Monestir, amb la Portalada romànica mirant-los atentament.
 

4t Trail Terra de Comtes i Abats. Foto: Josep Maria Montaner
 

Ambient a l'arribada del Trail Terra de Comtes i Abats. Foto: Xevi Pujol

 

Avituallament a l'arribada de la cursa. Foto: Xevi Pujol