Ramaderia

La Fira del Bestiar torna a la Vall de Ribes

La mostra acull una quarantena de ramaderies del Ripollès i altres comarques

per Redacció , 6 d'octubre de 2016 a les 17:39 |
Dissabte torna la la Fira del Bestiar de Ribes | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte torna la Fira del Bestiar de la Vall de Ribes. En la seva XXXII edició, la fira es caracteritza per tenir un programa tradicional emblemàtic des de fa molts anys i consisteix amb el típic esmorzar de vedella, popular i obert a tothom a la plaça del pavelló.

Al migdia es realitzarà la recepció oficial amb les autoritats convidades a nivell nacional, provincial i comarcal i es finalitzarà l’acte amb l’entrega de premis cap al migdia. Abans però els jutges del concurs realitzaran una explicació comentada de la vaca guanyadora.


L’essència de la fira que es celebra juntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes és per què s’apleguen unes 40 ramaderies del Ripollès i altres comarques veïnes per exposar i vendre el seu bestiar. En total hi ha uns 50 corrals amb un centenar de caps de bestiar aproximadament.

Es tracta d'una de les trobades més importants de Catalunya, tant en número de participants com amb el número de bestiar exposat, on la bruna dels Pirineus és present gairebé en el 80% de les parades de demostració i venda. També per què s’aconsegueix reunir professionals del sector ramader, tractants i tot tipus de gent que cada cop més busca productes de qualitat.


L'objectiu de la fira és explotar-la turísticament, ja que consisteix en una activitat tradicional del sector ramader. Per aconseguir-ho des de fa uns anys s’intenta dinamitzar-la amb activitats de dinamització infantil i sobretot de caire familiar davant de la creixent demanda d’aquest tipus de turisme.

També es busca professionalitzar-la a nivell de la mostra artesana potenciant els productes de proximitat i ecològics per tal d’enfortir el sector primari i agroalimentari. En aquest sentit, es donaria resposta el tipus d’activitats firals que es pretenen consolidar a Ribes, des de l’especialització i la diferenciació dels productes exposats en aquestes per tal de poder oferir fires temàtiques per públics diversos i familiars.


Enguany la fira s’allargarà fins a les 6 de la tarda i s’hi trobarà apart de l’exposició de bestiar i la mostra artesana, un inflable temàtic per nens, una granja amb animals domèstics i la food truck La Tartana” amb productes del Ripollès a la plaça del pavelló.
 

Consulta les galeries d'altres anys

 

Participació