Ripoll acull la 2a Fira Europea del Formatge aquest cap de setmana

La mostra reuneix dotze parades de productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses

Aquest cap de setmana, formatges a Ripoll
Aquest cap de setmana, formatges a Ripoll | José Manuel Gutiérrez
Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:48h
Durant aquest cap de setmana (1 i 2 d'octubre), la plaça de la Lira de Ripoll, acollirà la segona edició de la Fira Europea del Formatge. La fira reuneix dotze parades de productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb el Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Associació Ruta Europea del Formatge, obrirà dissabte a dos quarts d'11 amb la degustació i venda de formatges dels Ripollès (Mas el Lladré, Formatgeria Roura Soler, Formatgeria Muuu Beee, Formatgeria Palou i Formatges del Pujol Orra) i també europeus (DO Idiazabal, DO Maó-Menorca, DO Torta del Casar, DO Cabrales i Peñamellera Alta i DO Beira Baixa), el celler El Trobat (DO Empordà) i les cerveses artesanes del Ripollès, Minera.

Durant tot el cap de setmana els assistents a la Fira podran conèixer, degustar i comprar formatges, així com aprendre una mica més sobre el món formatger. Els més petits a través dels tallers infantils d'elaboració de mató, de la mà de Paula Fonollà, formatgera, que tindran lloc el diumenge a les 12 del migdia.

Els més grans podran gaudir del tast guiat de formatges i maridat amb vins a càrrec del gastrònom Isaac Gelabert el dissabte a les 7 del vespre.

També es podran degustar els productes de La Tartana, la food truck de l'associació Leader Ges Bisaura, divulgativa del producte agroalimentari del Ripollès, el dissabte a la plaça de l'Escorxador.

La Ruta Europea del Formatge

La segona Fira Europea del Formatge és una de les activitats que desenvolupa l'ajuntament de Ripoll com a soci de la Ruta Europea del Formatge, una associació de municipis d'arreu de l'Estat espanyol amb productors artesanals de formatge i es pretén convertir-la en una cita obligada amb periodicitat anual.

Amb la creació de la Ruta Europea del Formatge es pretén donar a conèixer el patrimoni cultural, gastronòmic i natural de les diverses zones, així com impulsar el turisme cultural i gastronòmic i col·laborar en programes comuns extensibles a altres municipis d'arreu d'Europa. L'any passat, la primera edició va estar tot un èxit.
 

Consulta la programació