La 2 de TVE emetrà un documental coprotagonitzat per Eudald Carbonell

L'arqueòleg ha participat en la filmació de “En busca del futuro perdido” | Aquest divendres es podrà veure la preestrena a les 20.30 h a la Nau Bostik, a Barcelona | El dia 30 d'octubre s'emetrà per TVE a l’espai “Somos documental”

Imatge del documental coprotagonitzat per Carbonell
Imatge del documental coprotagonitzat per Carbonell | IPHES
Redacció
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:00h


L’arqueòleg Eudald Carbonell, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), codirector del Projecte Atapuerca i catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona és coprotagonista del documental de la productora catalana Turkana Films "En busca del futuro perdido", dirigit per Alfons Par i Luis Quevedo. 

Aquest vespre es farà la preestrena a La Nau Bostik a Barcelona, el pròxim 29 d’octubre a la Cineteca de l’espai Matadero de Madrid, i un dia després, el 30, s’emetrà a La 2 de TVE a l’espai "Somos documental".

La preestrena d’aquest vespre comptarà amb la participació del productor i director del documental, Alfons Par, i del director de l’IPHES, Robert Sala, així com la de l’autor de la música, el reconegut Raúl Fernández Miró (Refree) i altres membres de  l’equip. 

Aquest és el segon documental que Eudald Carbonell protagonitza juntament amb el periodista Luís Quevedo per TVE. En aquesta ocasió s’hi afegit també una jove de 18 anys, Carlota, que els acompanya en l’aventura que recorre quatre continents a la recerca de les claus que han d’obrir les portes del futur de la humanitat. L’anterior entrega titulada "En busca del primer europeo" ha rebut nombrosos premis internacionals.

Sinopsi

"En busca del futuro perdido" pren com a punt de partida a la Carlota, que com molts joves d’avui dia no sap què fer amb el seu futur, Mentre s’ho pensa, accepta la invitació del seu oncle -Luís Quevedo- d’unir-se a ell i a Eudald Carbonell per realitzar un viatge al passat amb la idea de trobar respostes al futur de l’Homo sapiens. 

Aquest recorregut comença a l’Àfrica per anar després a Lapònia i segueix pel Fèrtil Creixent turc per arribar finalment a la Península del Yucatán.

La selecció natural i la cultural, el pas de les societats caçadores i recol·lectores a les primeres poblacions agrícoles, ramaderes i sedentàries; el naixement dels imperis amb tota l’estructura jeràrquica que comporten i una civilització en crisi i en ple canvi climàtic són algunes de les qüestions que es tracten.

Aquest documental està produït per Turkana Films en coproducció amb TVE amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa", la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología), Turisme de Turquia i Visit Finland.