Biel, el nen de quatre anys que ha viscut les cinc manifestacions de la Diada

Thaís Marcer va assistir a la primera convocatòria quan estava embarassada

Thaís Marcer, amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions
Thaís Marcer, amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions | Thaís Marcer
Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:07h

Thaís Marcer amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions. Foto: Thaís Marcer


Thaís Marcer és una noia nascuda a Camprodon que, com molts catalans independentistes, ha participat en les cinc manifestacions convocades per les entitats sobiranistes. El seu fill Biel, de quasi 4 anys, també ha participat a totes les convocatòries, tot i que en la primera, la del 2012, des del ventre de la seva mare. 

En declaracions a NacióDigital, Marcer ha explicat que totes les manifestacions les ha “viscut amb molta alegria”. “Hi ha un ambient molt maco. Això d’anar a manifestacions em ve de família, perquè el meu pare ja m’hi portava. Ara, jo hi porto el meu fill”, ha dit. “Aquest any en Biel ha sigut una mica més conscient del que passava, i ho ha viscut com una festa”, ha afegit.

Marcer ha assegurat que es tornaria a manifestar les vegades que calgui: “Si hi hagués una convocatòria d’aquí a dos mesos, hi tornaria”. A més, Marcer es mostra optimista i creu que Catalunya acabarà sent independent. No sap si serà més aviat o més tard, però n’està convençuda. “És el moment de fer força”, ha dit. 

Segons els comptes realitzats en les cinc seus, almenys un milió de persones es van manifestar aquest diumenge per la independència. Tot i això, la delegació del govern espanyol va rebaixar la xifra global a 370.000 persones. Malgrat el ball de números, Marcer ha assegurat que ella en cap moment ha notat que hi hagi hagut menys participació que altres anys. “Enguany jo estava a Barcelona i vaig anar a la Diagonal, perquè anant amb el nen volia evitar una gran aglomeració. No obstant això, aquella zona estava plena. Hi va venir molta més gent de la que en un principi tothom es podia esperar”. 

Recordant les cinc Diades

Les cinc manifestacions han impregnat d’estelades el territori català, des del 2012 unint tot el poble català a Barcelona, passant per la “Via Catalana” el 2013, la “V” el 2014 i la “Via Lliure” el 2015. “La més multitudinària va ser la primera.

S’ha de dir que any rere any s’han anat organitzant millor, però si n’hagués de triar una, em quedaria amb la primera”, ha dit Marcer. “Em va sorprendre moltíssim. Estava embarassada d’en Biel i quan hi penso encara se’m posa la pell de gallina. Visc a la Roca del Vallès i quan vaig arribar a Barcelona i veure la ciutat plena de tanta gent, no m’ho podia creure. Va ser increïble”, ha conclòs.