La comarca del Ripollès es bolca en la concentració de la Diada a Berga

Els deu trams de la capital del Berguedà ja estan plens

La Via Lliure de l'any passat
La Via Lliure de l'any passat | Adrià Costa
Redacció Osona.com
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:01h
La manifestació que les entitats sobiranistes organitzen a Berga per a la pròxima Diada ja està plena, segons han informat en un comunicat. Aquest dimarts es van acabar d'omplir els deu trams que conformaran la manifestació en una de les cinc ciutats on aquest any les forces sobiranistes tornaran a reclamar el dret a decidir de Catalunya.

La Regió 9 de l'ANC (el Ripollès, Osona i el Lluçanès) no han estat una excepció i s'ha tornat a mobilitzar de manera massiva per aquest Onze de Setembre. Enguany grups de cultura popular i estelades animaran els trams d'aquestes comarques (15, 13 i 20 respectivament). Els autocars marxaran d'Osona, el Lluçanès i el Ripollès de manera esglaonada a partir de les 11 del matí.

Com cada any, el moment àlgid de la mobilització serà a les 17.14 h, quan les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l'inici de l'acció. A partir d'aquí, Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona aixecaran els punts que es repartiran. A dos quarts de 7, a Berga, hi haurà un concert final de Feliu Ventura i Brams a la plaça de la Creu.

Crida a omplir el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Actualment, l'organització deriva els inscrits de les comarques de la Catalunya Central a les concentracions de Salt i Lleida. D'altra banda, tant Òmnium Cultural com l'ANC fan una crida als habitants del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre a apuntar-se a la de Tarragona, la convocatòria amb menys afluència a dia d'avui. Quant al global de les inscripcions, des de l'organització es calcula que abans de divendres s'arribarà als 300.000 inscrits.

Recomanacions de l'ANC

L'ANC remarca la importància d'inscriure's a l'acte de la Diada a través del web. Alhora recomana anar a Berga amb autocar per evitar un col·lapse de cotxes (les inscripcions continuen obertes a través de les assemblees territorials). En tot cas, qui decideixi anar-hi amb vehicle privat és aconsellable que hi vagi al més aviat possible i haurà d'entrar per les entrades Berga Sud o bé per l'entrada de la carretera de Vilada en direcció Sant Llorenç de Morunys.

A partir de les 9 del matí, es tallarà el trànsit de tota la zona central de la manifestació que, a banda de tot el passeig, implicarà la plaça de la Creu i els carrers del Roser, Gran Via, carretera de Sant Fruitós i Guillem de Berguedà. També es tallarà el carrer Barcelona quan hi passi la cercavila (cap a les 4 de la tarda).

També es recomana als assistents portar a sobre una ràdio per seguir la retransmissió de RAC1 i Catalunya Ràdio, i també Ràdio Berga (107.6 FM), que farà un programa especial i donarà informació concreta i puntual de la concentració de Berga.
 

Consulteu com es van omplint els trams de les cinc poblacions