Osona, el Ripollès i el Berguedà, punts afectats per la manca de cobertura de Movistar

L'alcalde de Borredà demana a la Generalitat que sancioni la companyia pel "mal servei" que també afecta Les Llosses i Alpens

Església de Santa Maria de les Llosses
Església de Santa Maria de les Llosses | Wikipedia, Scs1978
31 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:26h
La situació de les telecomunicacions en determinats punts del Berguedà, del Ripollès i d'Osona és complicada, i les companyies telefòniques no se'n fan responsables. Això és el que ha volgut denunciar aquest dimarts l'alcalde de Borredà (el Berguedà), Joan Roma, que, en una carta als mitjans de comunicació, ha lamentat que, des de fa 20 anys, municipis com Borredà, Les Llosses (el Ripollès) i Alpens (Osona) pateixin, constantment i de manera “permanent”, talls de cobertura “sense cap lògica, cap informació o cap explicació” per part de Movistar i Telefónica.

En aquest punt, ha dit, els batlles han fet diverses reclamacions, gestions i tràmits a l'empresa i a la Generalitat de Catalunya, però no s'ha aconseguit cap resultat definitiu. Així mateix, i a nivell particular, afirma que també ha intentat posar-se en contacte amb els responsables de l'empresa a Madrid o Barcelona, sense resultats i amb grans dificultats per poder-hi accedir. 

El problema principal, ha relatat, rau en el fet que el repetidor d'Alpens funciona amb gasoil i, quan pateix una avaria o es queda sense combustible, produeix un tall de cobertura arreu del territori. Aquest estiu, ha explicat l'alcalde, Borredà ha patit “constants talls i manca de cobertura durant dos o tres dies”, unes incidències que causen “greus danys econòmics al poble”, que no només es queda sense cobertura mòbil, sinó també sense Internet i, per exemple, les màquines de cobrament no poden funcionar. 

Per tot això, ha reclamat a la Generalitat que sancioni l'empresa i l'obligui a prestar el servei que està sent contractat i pagat per tots els usuaris. “No es pot consentir l'existència d'un repetidor sense connexió a la xarxa elèctrica, i no és de rebut pagar una quota per no tenir servei”, ha criticat. Pel que fa als tres ajuntaments, ha assegurat que emprendran accions conjuntes per resoldre, d'una vegada, el que ha descrit com un “mal servei” de Movistar