Esteve Oliver ha guanyat la tercera Esquella de Pardines
Esteve Oliver ha guanyat la tercera Esquella de Pardines | Oriol Reverter
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:55h
La tercera edició de L’Esquella de Pardines, al Ripollès, es va disputar durant la tarda del dissabte 31 de juliol. Aquesta és una de les curses ultratrail més exigents del Pirineu, i els corredors no en van conèixer el recorregut fins hores abans de la seva disputa. Hi van participar un total de 216 corredors, dels quals només 33 van poder arribar a la meta dins els horaris de tall.

Les altes temperatures de les primeres hores de la tarda van provocar retards de tres quarts d’hora sobre l’horari previst de pas, mentre que la part final del recorregut ja es va fer cap al capvespre i les primeres hores nocturnes. Molts corredors, però, es van veure desqualificats per arribar fora de l’horari de tall.

Esteve Oliver va ser el vencedor absolut de L’Esquella d’enguany, amb un temps de 4 hores, 52 minuts i 11 segons. Dolors Morcillo va vèncer en categoria femenina amb una marca de 4 hores, 48 minuts i 19 segons en l’últim control on va poder marcar el cronòmetre. El recorregut en forma de 8, amb un pas intermedi per la població de Pardines, tenia 28 quilòmetres i 3.100 metres de desnivell acumulat.

Aquest any també es podia participar en uns recorregut reduïts pensats per les categories júnior i cadet. En total, 2 corredors júniors i 6 cadets van fer aquestes proves més curtes i senzilles. Diversos observadors de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) han estat durant tot el cap de setmana a Pardines per poder comprovar que L’Esquella compleix els requeriments establerts per poder formar part del calendari oficial de curses de muntanya 2017 en la modalitat “curses de línia”.

L'Esquella de Pardines 2016. Foto: Sergi Colomé