Dansa, foc i armadures es reuneixen al Mercat del Comte Arnau de Sant Joan

La vila vella del municipi retrocedeix en el temps aquest cap de setmana

Mercat del Comte Arnau dels darrers anys
Mercat del Comte Arnau dels darrers anys | Marc Cargol
Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:12h
La vila vella de Sant Joan de les Abadesses retrocedeix en el temps per retrobar-se amb el comte Arnau en la vuitena edició del Mercat del Comte Arnau. Es tracta d'una proposta del XXI Festival del Comte Arnau que combina prop de mig centenar de parades d’artesania i productes de degustació del Ripollès i de la resta de Catalunya, amb espectacles de qualitat, alguns creats de forma especial per a la cita.

S’hi podran veure, per primera vegada, tres espectacles de dansa d’Un Sol Traç, que interpreten tres estrofes de la cançó del comte Arnau i que es podran veure en diversos moments durant el cap de setmana.

La nit de dissabte també s’estrenarà un espectacle de dansa, foc i combat que s’ha ideat a partir dels versos de l’obra de Joan Maragall, i en què Arnau acabarà convertint-se en el comte maleït després de perdre les proves en el seu periple per arribar a Adalaisa. També hi haurà tres espectacles itinerants, també dissenyats al voltant del mite, i un trobador de Montblanc que anirà informant de totes les activitats als visitants del mercat.

D’altra banda, l’Era d’en Serralta serà l’escenari d’una exposició d’armes, armadures i de tallers per a infants i adults per dominar el seu ús i convertir-se en un cavaller. Tot i que necessitaran vestir com ells. És per això que també hi haurà un espectacle que descriurà com es vesteix un cavaller del segle XIV, pensant en com podrien vestir els Hugs de Mataplana. Un cop amb vestimenta i armes, podran afrontar el neguit de la batalla fent un got d’hidromel que podran tastar a la demostració d’elaboració d’aquesta beguda medieval.

A la nit de dissabte, la cirereta la posaran Calàdrius, un quartet musical que tant pot fer animacions i cercaviles amb sacs de gemecs, tarotes i percussió, com poden oferir un concert de música propera al folk amb cornamusa, flauta, violí, bouzouki… El seu concert es farà a la plaça Comamala, en la taverna medieval que organitza el CE Abadessenc.

El Mercat del Comte Arnau és una activitat organitzada per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’entitat ripollesa Brivall, que des de fa tres anys produeix aquest esdeveniment amb l’objectiu de dotar de valor afegit i singularitzar la proposta santjoanina.
 

Mira les galeries dels darrers anys

Consulta tota la programació