Ajuntaments i administració firmen el Pacte per la Indústria al Ripollès

Té com a finalitat impulsar la competitivitat d'aquest sector, captar activitat i promocionar industrialment el territori

Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:20h

Ajuntaments i administració que han signat aquest acord Foto: Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès


Aquest divendres passat, els cinc ajuntaments més grans del Ripollès, administració i empresaris van firmar un pacte per impulsar el sector econòmic de la indústria de la comarca del Ripollès.

Tradicionalment la indústria ha estat el sector locomotor de l'economia ripollesa, però, actualment ha perdut pes en l'economia en detriment d'altres sectors, principalment el de serveis. Tot i així, la indústria és la branca productiva on s'obtenen majors increments de productivitat, una ocupació més estable, amb una taxa de temporalitat inferior al conjunt de l'economia i amb millors condicions laborals.

Per això es van establir uns acords d'aliança estratègica entre les administracions, les organitzacions empresarials, sindicats, centres de formació i recerca, amb la finalitat d'impulsar la competitivitat de la indústria, captar activitat, i promocionar industrialment el territori, en una comarca amb una forta tradició industrial, fomentar l'ocupació, potenciar el talent i millorar la cohesió social i la sostenibilitat dels nostres municipis, a partir d'un sector clau de la història del nostre territori, i que volem que continuï sent clau en el futur.

Per tant es va acordar desenvolupar un pla executiu que contempli la comercialització i captació de noves inversions i creixements del sector industrial, tot incorporant eines de promoció que permetin mostrar l'atractivitat del Ripollès com a destí d'inversió industrial.

En aquesta trobada hi havia el president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i representant del sector empresarial del Ripollès Eudald Castells; el President de la Cambra de Comerç de Girona Domènec Espadalé i els alcaldes de Ripoll (Jordi Munell), Sant Joan de les Abadesses (Ramon Roqué), Campdevànol (Joan Manso), Ribes de Freser (Marc Prat) i Camprodon (Xavier Sala).