ripoll

Els vehicles que entrin al barri vell de Ripoll hi hauran d'estar un mínim de cinc minuts per no ser multats

L'ajuntament vol evitar que s'utilitzi el centre per fer drecera, i ha canviat la normativa coincidint amb la instal·lació de càmeres de captació de matrícules

per Jordi Remolins, 30 de juny de 2016 a les 09:16 |
Les càmeres de l'entrada al barri vell de Ripoll pel carrer de les Vinyes | Jordi Remolins
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reiteració en el pas de vehicles que utilitzen el barri vell de Ripoll per fer drecera, ha empès a incloure una norma en la darrera modificació de l'ordenança de circulació del municipi, on s'especifica que aquells que hi entrin i en tornin a sortir en menys de cinc minuts, seran denunciats i sancionats. La instal·lació de càmeres a diferents entrades i sortides del centre adaptat per a vianants de la població, s'ha efectuat durant aquesta setmana i entrarà aviat en funcionament. Per tal de regular-ne l'ús es van aprovar diferents canvis en l'ordenança, a la qual tots els grups polítics de l'Ajuntament de Ripoll van donar-hi suport en el darrer plenari municipal.

S'hi han establert dos horaris diferents. A partir de les sis del matí i fins a dos quarts de quatre de la tarda serà obert a tots els vilatans, però a partir d'aquella hora s'iniciarà l'horari restringit, únicament per a residents al barri, els comerciants de la zona, taxis, i vehicles de persones amb mobilitat reduïda. A banda del temps mínim de cinc minuts, també es va aprovar una ampliació del temps de permanència, que ha passat de ser d'un quart d'hora a vint minuts, excepte pels vehicles comercials que podran estar-hi mitja hora, i els que tenen garatge al barri, que hi tenen estada il·limitada. També es podran atorgar permisos excepcionals, verificats per la policia local.


L'ajuntament ha establert quatre únics punts d'entrada. Són al carrer Mossèn Cinto Verdaguer des del pont d'Olot, la plaça de l'ajuntament, el carrer de les Vinyes des de la carretera de Ribes i el carrer Pirineus. Aquest darrer punt queda reservat als usuaris de garatges del mateix carrer o als vehicles de seguretat i urgències. Pel que fa a les sortides n'hi haurà cinc, a la plaça Gran, la plaça de l'Ajuntament, la plaça Cívica, el carrer Pirineus i el carrer Donya Estasia.

Les càmeres fotografiaran la matrícula i el vehicle per constatar que el seu titular està autoritzat a entrar al centre en horari restringit, i que compleix el minutatge que s'ha establert. Les persones autoritzades hauran d'aportar les seves dades a l'ajuntament. En cas d'incompliment de la normativa, es denunciarà i incoarà el procediment sancionador. La instal·lació de les càmeres permetrà anul·lar les pilones, que durant els anys que han estat actives han provocat diversos accidents amb vehicles, i han tingut reiterades avaries amb un considerable cost de manteniment.

 

Participació