Ernest Ausiró i Tina Bes s’imposen al nou Trail Ulldeter

La revetlla de Sant Joan es va allargar per a 800 corredors a Camprodon | Marc Pinsach i Ester Casajuana van vèncer en la distància Trail

Tina Bes va fer una estratosfèrica vuitena posició absoluta
Tina Bes va fer una estratosfèrica vuitena posició absoluta | Guillem Casanova
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:26h
Aquest cap de setmana de revetlla va ser també de curses de muntanya a Camprodon. La localitat del Ripollès va ser l’escenari de la segona prova de les MissionX3, el Trail Ulldeter. Amb  un gran espectacle pirotècnic, arrencava a les sis del matí l’Ultra 4K, la prova reina d’aquest esdeveniment, en la qual 250 herois hi prenien part. Es tractava d’un itinerari de 60km amb 4.350 metres de desnivell positiu i amb ascensos vertiginosos al Puig del Pla, el Puig Estela, el Cerverís o al Puig de les Agudes. Ernest Ausiró i Tina Bes en van sortir victoriosos.

Conscients de tot el que els esperava, els corredors van sortir amb prudència de Camprodon. Sempre van ser Jordi Gamito i Ernest Ausiró els que anaven traient el cap en les primeres posicions, tot i que no va ser fins a Pardines on el de Torelló va decidir agafar les regnes de la prova. Per darrere, Jon Erdaide, Marc Carós i Xavi Llamas es disputaven el tercer calaix del podi. Finalment, Ausiró feia una bona estratègia i arribava a Camprodon amb un temps de 7 hores, 30 minuts i 45 segons. Així, escrivia el seu nom com a primer guanyador de l’Ultra 4K.

Els veïns de Camprodon van omplir de gom a gom l’arribada situada al Pont Nou, fent un ambient indescriptible. A poc menys de 7 minuts del primer classificat, creuava la línia de meta un eufòric Jordi Gamito. Finalment, la lluita per entrar al podi es decantava a favor del basc Jon Erdaide, que va aconseguir aguantar la remuntada de Marc Carós. Aquest, amb la seva quarta posició, consolida el seu liderat del circuit MissionX3. Xavi Llamas també arribava trepitjant els talons de Carós per fer una bona cinquena posició.

Ausiró en un moment de la prova. Foto: Guillem Casanova

Tina Bes firma una estratosfèrica vuitena posició absoluta

En la categoria femenina, Tina Bes va ser la més ràpida. Però no només va ser-ho entre les noies, sinó que va acabar en vuitena posició absoluta, amb un gran temps de 8 hores, 52 minuts i 25 segons. Així, aquesta corredora de Girona revalidava la victòria que ja havia aconseguit a Setcases l’any passat i es podia posar també al capdavant de la classificació de les MissionX3. Núria Vilegas era la segona fèmina, que arribava una hora més tard, i la francesa Elodie Varraine completava el podi.

El Trail concentra el gruix de la participació

La majoria dels participants del Trail Ulldeter es van decantar per fer el recorregut de 30km i 1.600 metres de desnivell positiu del Trail. Els primers quilòmetres d’aquest itinerari també eren verticals, però després s’entrava en un terreny molt més trencacames. Marc Pinsach va fer bons els pronòstics i es va apuntar la victòria amb un temps de 2 hores, 47 minuts i 34 segons. Trepitjant els talons del de Cassà de la Selva hi va estar el Sub23 Marc Pérez, que acabava segon i així es podia catapultar fins al lideratge de les MissionX3 en aquesta distància. Miki Solé va ser tercer i va completar així el podi.

Marc Pinsach va guanyar el Trail de 30km. Foto: Guillem Casanova

En la categoria femenina, Ester Casajuana també va fer bona la seva condició de favorita i va imposar-se amb un temps de 3 hores, 37 minuts i 55 segons. A set minuts de distància creuava la meta la local Imma Boada, que feia embogir els seus compatriotes a l’arribada. Finalment, la Sub23 Paula Reixach tornava a firmar un podi que la convertia en líder de les MissionX3 d’aquesta distància.

Les MissionX3 es decidiran a La Pobla de Lillet

Falta només una parada d’aquest esdeveniment de les MissionX3, la del Trail Catllaràs a La Pobla de Lillet, el proper 30 de juliol. Aquesta cursa del Berguedà decidirà quins seran els vencedors del prestigiós circuit de curses per muntanya. Tot el poble es bolca amb aquesta prova, organitzada per Klassmark, i s’espera una festa grossa per posar el punt final a aquesta aventura.