El nou Trail Ulldeter arriba a Camprodon amb un cartell de luxe

La tercera parada del prestigiós circuit MissionX3 es disputa aquest 25 de juny

El Trail Ulldeter és la segona prova de les MissionX3
El Trail Ulldeter és la segona prova de les MissionX3 | Marc Cargol
Redacció
24 de juny del 2016
Actualitzat el 25 de juny a les 20:22h
Camprodon es convertirà aquest proper dissabte en la segona parada del circuit de curses de muntanya MissionX3, organitzat per Klassmark. Sota l’esponsorització de Salomon, el Trail Ulldeter arriba aquest 25 de juny a la localitat del Ripollès amb un cartell de luxe i uns 800 participants entre els quals hi haurà el bo i millor del panorama català. Es tractarà de la segona de tres curses d’aquest certamen, que es va iniciar el passat 1 de maig amb el Trail Cap de Creus.

La nova aposta d’aquesta renovada cursa manté la filosofia del trail, però amb alguns canvis. La denominació de la zona d’Ulldeter com a Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ha permès la nidificació de la perdiu blanca, ha alterat el calendari de curses de muntanya. Per això, l’organització va decidir recuperar la data de la primera edició i així també deixar enrere les inclemències meteorològiques que en molts casos portava la primavera.

L'Ultra 4K serà la prova reina

El Trail Ulldeter constarà de dues proves, la més exigent de les quals serà l’Ultra 4K, que sortirà a les 6 del matí amb un itinerari de 60km i 4.350 metres de desnivell positiu marcats per quatre vertiginosos quilòmetres verticals. Els sostres de la prova seran el Puig del Pla de les Pasteres, el Puig Estela, el Puig Cerverís o el Puig de les Agudes. Entremig, es passarà per les poblacions d’Ogassa, Pardines, Vilallonga i de nou Camprodon.

Alguns dels noms que destaquen en aquesta prova reina són el del líder de les MissionX3, Marc Carós, que intentarà mantenir aquesta posició. També hi seran els seus dos immediats perseguidors: Xavi Llamas i Ignasi Riuró, que també van ocupar places de podi en el passat Trail Cap de Creus. Però també el corredor de l’Ultra Trail World Tour Jordi Gamito i un corredor que arriba en estat de gràcia com Ernest Ausiró es trobaran sota l’arc de sortida. Entre les noies, destaquen Núria Villegas i Tina Bes, així com Clàudia Roca. La líder de les MissionX3, Eli Gordón, finalment ha quedat fora per una lesió, el mateix que li ha passat a Toti Bes, i aquests dos atletes no podran participar al Trail Ulldeter.

Molta qualitat també en la prova Trail

La germana petita de l’Ultra 4K, el Trail, també tindrà un cartell de luxe. Aquesta prova tindrà un total de 30km i fins a 1.600 metres de desnivell positiu, i sortirà a les 8 del matí. Marc Pérez i Adrià Cànimas continuaran el seu particular duel per el lideratge de les MissionX3. Però tindran una forta competència, ja que Marc Pinsach, un dels corredors internacionals més importants del nostre país, també prendrà la sortida. Altres noms seran els d’Èric Moya o Sergi Masip. En categoria femenina, Eva Montero intentarà mantenir el lideratge de la competició mentre que Ester Casajuana es postula com la seva gran rival. Les MissionX3 acabaran el proper 30 de juliol amb el Trail Catllaràs de La Pobla de Lillet.