Tres bars es queixen de ser utilitzats de WC durant la trobada de puntaires a Ripoll

Van enviar una carta a l'alcalde queixant-se de la poca informació prèvia que els van proporcionar | Cinc mil persones van envair la carretera de Barcelona tot i que només se n'esperaven mil cinc-centes

Jordi Remolins
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:43h

La trobada de puntaires de Ripoll a la carretera de Barcelona


L'exitosa celebració de la vint-i-novena Trobada de Puntaires que es va fer a Ripoll el primer cap de setmana d'aquest mes de juny, va deixar danys col·laterals. Tres establiments del barri de la carretera de Barcelona, on es van instal·lar les parades de la cita anual que organitza l'Associació Catalana de Puntaires, van fer arribar una carta a l'alcalde de Ripoll Jordi Munell, per tal d'expressar la seva queixa.

La cerveseria La Canya, el Bar Bouquet i el Bar Marcos, van signar un document on afirmen que "vam ser utilitzat com a WC públics, sense opció a ganancies perquè la nostra activitat de venda de begudes i entrepans va tenir competència deslleial". En l'escrit denuncien que l'Associació de Carnissers i Xarcuters tingués una parada a primera fila de la fira, venent els seus productes i "entrepans freds i calents". A més afegeixen que un establiment de venda de tabac "va posar una nevera al carrer i va vendre llaunes de refrescs a un euro"

La carta incideix en la poca informació que diuen haver rebut els establiments dels carrers Josep Maria Pellicer i Núria, de part de la regidora de fires Magda Perramon, que també forma part de l'Associació de Carnissers. Expliquen que va visitar-los pocs dies abans de la trobada "sense donar-nos opció a posar un estand en el centre de l'activitat", i això sí, convidant-los a instal·lar una pissarra amb publicitat dels negocis, que creuen que va servir per tenir-los localitzats per anar al lavabo. Els establiments afirmen en l'escrit estar indignats, ja que per una vegada que s'organitza una activitat a la carretera de Barcelona, hagin estat comerciants del centre els que hagin fet negoci, i a ells se'ls hagi ignorat. A més creuen que tot plegat es va orquestrar de forma premeditada.

La Trobada de Puntaires va posar al mapa del municipi la carretera de Barcelona com a lloc on organitzar esdeveniments multitudinaris. Fa anys que comerciants d'aquest barri ja havien demanat al plenari municipal que els tinguessin en compte a l'hora de portar-hi actes de la festa major. Segons Jordi Munell, la trobada de puntaires va acabar portant 5.000 persones a Ripoll, tot i que prèviament només es preveia que vinguessin 1.500 puntaires.

El mateix Munell afirma que en cas que haguessin sabut l'èxit de la concentració, haurien posat lavabos públics, però que es van limitar a fer "el que ens va demanar l'organització". A més els espais meteorològics televisius amenaçaven pluja, motiu pel qual no s'esperava tanta gent a la trobada. L'alcalde ripollès diu haver visitat als propietaris dels bars signants de la carta per donar explicacions per la manca de previsió. Munell explica que la voluntat de l'Ajuntament és que Ripoll segueixi acollint esdeveniments d'aquest estil, que fins ara no han estat massa habituals al municipi.