L'oposició denuncia les obres sense llicència al càmping d'un regidor de Sant Pau de Segúries

Retrets entre govern i oposició en un ple extraordinari que va viure moments de tensió entre Joan Solà i Adrià Gómez

Jordi Remolins
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:38h

Joan Solà davant una fotografia aèria de Sant Pau. El càmping queda just a sobre del seu cap Foto: Jordi Remolins


Unes obres realitzades al càmping Els Roures de Sant Pau de Segúries ha obert una polèmica entre l'oposició (Fem Sant Pau-PA) i l'equip de govern (CiU) del municipi. El cap de l'oposició i exalcalde Joan Solà va demanar la convocatòria d'un ple extraordinari perquè s'aclarís la realització d'unes obres al càmping, del qual n'és propietari el regidor de CiU Adrià Gómez. Segons Solà aquestes obres s'han fet sense llicència. Referint-se a aquest extrem va demanar a l'alcaldessa Dolors Cambras que respongués "amb un sí o un no". Cambras va contestar-li però que "ja se n'han començat els tràmits".

Joan Solà va remarcar en iniciar-se el plenari la importància que té el càmping en l'economia local, però va reclamar que les coses es facin segons la legalitat vigent. Va explicar que les obres no disposen de llicència, ni de pla especial ni del permís d'urbanisme, i en canvi ja estan acabades. També es va queixar de no haver rebut resposta dels escrits que ha enviat a l'alcaldessa sobre aquest cas des del mes d'abril, i del fet que sigui obligatori disposar d'un pla urbanístic especial que ni tan sols s'ha aprovat.

El tècnic municipal Xavier Rico va reconèixer que en el primer moment que va rebre la documentació per les obres, en va requerir una ampliació perquè era insuficient per saber què s'hi volia fer. De les actuacions que s'hi han realitzat, la majoria no requerien permís i n'hi havia prou amb comunicar-les. En canvi la substitució dels bungalous sí que en necessiten, perquè es considera que s'hi realitza obra nova. En aquest canvi el número de bungalous s'ha reduït a deu edificacions. Segons l'opinió de Rico "no es pot dir que siguin il·legals" però va informar que es demanarà a la propietat "que es legalitzin i es desencalli el pla especial del càmping" que està aturat des de 2008.

El regidor i propietari del càmping Adrià Gómez va acusar a Solà de posar reiteradament entrebancs al desenvolupament de la seva activitat. També va explicar que s'havia gastat una fortuna en actuacions com una piscina i va acusar a Solà d'haver-li demanat en una ocasió que tornés la roureda on hi ha el càmping, al poble de Sant Pau. Solà va exigir-li que demostrés aquesta acusació i d'altres que "escampa pel poble".

L'oposició va apuntar també la possibilitat que els bungalous s'hagin construït per on passa el torrent de Caganell sense el consentiment de l'Agència Catalana de l'Aigua. Gómez va rebatre-ho garantint que tenen un informe de cinc-cents anys d'inundabilitat favorable. També va finalitzar el ple afirmant que Solà està "contra el progrés del poble" i va aixecar el to preguntant-li si estava insinuant que no contribueix econòmicament al poble. En aquest punt el tracte de vostè va convertir-se en "tio", expressió que Solà va recriminar-li.