La Guàrdia Civil desmantella un taller mecànic il·legal a Camprodon

La instal·lació, que no disposava de les autoritzacions pertinents, emmagatzemava productes perillosos per al medi ambient

Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:30h
La Guàrdia Civil va desmantellar aquest dilluns un taller mecànic il·legal a Camprodon situat als baixos d'un edifici d'aquesta localitat després de rebre una denúncia en la qual es posava en coneixement que a l'interior del local s'estava fent una activitat il·legal.

Els agents del Seprona, en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Puigcerdà, van iniciar les perquisicions per verificar la denuncia i van descobrir als baixos d'un edifici un taller de reparació d'automòbils. Després de contactar amb el propietari, que no va poder acreditar cap documentació que justifiqués que l'activitat del local com a taller mecànic, la Guàrdia Civil va constatar la presència de diferents líquids, olis, refrigerants i combustibles, sense les mesures de seguretat per preservar el medi ambient.

Els agents van alertar sobre el perill que aquestes substàncies acabessin filtrant-se en el terreny, ja que aquest no estava impermeabilitzat. També van trobar una pila de 250 pneumàtics usats que es trobaven en una zona no autoritzada per al seu emmagatzematge.

Per tot plegat, el Seprona va aixecar una acta d'intervenció i es va comunicar al propietari que seria denunciat per realitzar una activitat il·lícita –sense de permisos-, i emmagatzematge i tinença irregular de residus perillosos. L'acta va ser remesa a l'Agència de Residus de Catalunya, els Serveis Territorials d'Indústria de Girona i a l'Ajuntament de Camprodon.