L'Hospital de Campdevànol ofereix nous tractaments de quimioteràpia

El servei d'Hematologia es realitza des de principis de mes al centre

Jordi Remolins
14 de juny del 2016
Actualitzat el 15 de juny a la 1:49h
L'Hematologia se suma als serveis que ofereix l'Hospital Comarcal
L'Hematologia se suma als serveis que ofereix l'Hospital Comarcal | Arnau Urgell
Els malalts del Ripollès que han de ser atesos pel servei d'Hematologia ja no han de desplaçar-se al Consorci de l'Hospital de Vic per fer-ho. L'aliança del Triangle entre aquest centre, l'Hospital de Campdevànol i el d'Olot ha fet possible que des de principis de juny les visites o tractament puguin realitzar-se a Campdevànol, sempre que cada pacient ho prefereixi. El centre hospitalari considera que hi ha entre 30 i 50 pacients que anualment utilitzaran aquest servei. Aquests podrien sumar unes dues-centes visites en un exercici. Entre els tractaments que es realitzen a Campdevànol, n'hi ha alguns de quimioteràpia, dirigits a persones que han estat diagnosticades de càncer.

Al juliol es posarà en marxa també el servei territorial de Reumatologia. En aquest cas donarà atenció entre 160 i 180 usuaris de la comarca, amb unes cinc-centes visites anuals. Segons el doctor Antonio Radovan, director assistencial de l'Hospital de Campdevànol, sovint són els metges els que proposen fer les visites al Ripollès, per evitar desplaçaments dels malalts.
Recentment el buidatge d'especialitats que es donaven a l'ambulatori de Ripoll i que s'han traslladat a l'Hospital de Campdevànol, va suscitar polèmica en l'àmbit municipal, precisament pel fet que molts ripollesos hagin de desplaçar-se a la població veïna de Campdevànol, tot i viure al poble amb més densitat demogràfica de la comarca.