Ripoll obrirà aparadors de locals inactius al centre

El carrer Sant Pere, Trinitat o la plaça de la Llibertat tenen nombrosos establiments sense activitat

La campanya 'Un local, un negoci' pot desencallar aquesta situació
La campanya 'Un local, un negoci' pot desencallar aquesta situació | Jordi Remolins
Jordi Remolins
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:03h
La depriment situació del comerç al centre de Ripoll pot gaudir ben aviat de mesures correctores. Ara els propietaris de locals tancats poden sol·licitar la seva inclusió en la campanya "Un local, un negoci" per tal de treure'ls de l'ostracisme en què es troben. El projecte de l'Àrea de Projecció Econòmica de l'Ajuntament de Ripoll té la voluntat de millorar l'atractiu i la dinamització comercial del barri vell, per tal de reactivar econòmicament el municipi.

Tal com ja es fa en municipis com Sant Joan de les Abadesses o Vic, la campanya pretén que els aparadors de locals sense activitat serveixin per donar a conèixer altres comerços del municipi. Amb aquesta iniciativa s'aconseguirà condicionar el local, realitzar una neteja inicial, activar els serveis i subministradors, a més de dinamitzar el centre de la vila i fer-lo més agradable estèticament. Aquesta tasca recaurà en el mateix ajuntament, la Unió de Botiguers de Ripoll i els Agents de la Propietat Immobiliària.

Els locals que s'acullin a la campanya, caldrà que siguin acceptats en funció de la consignació pressupostària anual i la seva situació i estat. En cas que així sigui se signarà un conveni regulador entre les parts, que en fixarà les condicions. L'Ajuntament n'assumirà la cessió comprometent-se a deixar-los lliure, quan se'n produeixi el lloguer o la venda.

Un centre desertitzat

"Un local, un negoci" pot servir per desencallar la situació de diversos carrers i places de Ripoll que malgrat estar en el nucli històric de la població, mantenen des de fa anys una inacció evident. És el cas del carrer Trinitat, on pràcticament ha desaparegut l'activitat comercial.

Més preocupant encara és la plaça de la Llibertat, que ha passat de ser un dels emplaçaments més cobejats del municipi al segle XX, a convertir-se en un sector totalment marginal. S'hi conserva una gestoria, el despatx d'un arquitecte, una botiga de llaminadures, una perruqueria, una botiga de queviures i un establiment Clarel.

La resta de locals s'han convertit en garatges o estan tancats. El carrer Sant Pere també es troba en una situació delicada, amb molts establiments en desús, tot i haver estat el carrer principal del municipi. Els preus que es demanen per alguns d'aquests locals tampoc ajuden a millorar la seva situació.