Sant Joan remodelarà el carrer Abat Berenguer Arnau amb fons europeus

El municipi hi destinarà més de la meitat dels 276.000 euros que rebrà de País d'Art i d'Història Transfronterer

Jordi Remolins
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:26h
L’accés a Sant Pol des del Pont Vell es remodelarà en els propers anys
L’accés a Sant Pol des del Pont Vell es remodelarà en els propers anys | Antonio Mora
Més de la meitat dels 276.000 euros que Sant Joan de les Abadesses rebrà del projecte "País d'Art i d'Història Transfronterer. Les Valls Catalanes del Tec i del Ter" es destinaran a la remodelació del carrer Abat Berenguer Arnau. El carrer uneix el Pont Vell amb l'església de Sant Pol i és molt concorregut pels vianants que es desplacen des de l'aparcament de les Cinc Fonts. L'actuació consistirà en eixamplar les voreres i millorar-ne la comoditat i seguretat.
La resta de la subvenció incidirà en la millora de l'exterior de l'absis del monestir, la renovació de la senyalització al nucli urbà, i la primera fase de l'actuació que està previst de realitzar a la font de la Puda. Sant Joan també obrirà en el futur un centre d'interpretació del patrimoni arquitectònic i artístic religiós. Totes les actuacions s’hauran d’executar en tres anys, prorrogables a dos més. La primera en realitzar-se serà la del carrer Abat Berenguer Arnau.

El projecte transfronterer el gestiona l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial, i està en marxa des de 2010. Inclou una població de 39.000 habitants a banda i banda de la frontera, i té com a vicepresident a l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué. L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial que gestiona el País d'Art i d'Història Transfronterer, està format per set municipis del Ripollès, que rebran un total de 891.000 euros, i vint-i-quatre més de la Catalunya Nord. Els pobles del Ripollès que en formen part són Molló, Camprodon, Vilallonga de Ter, Llanars, Setcases, Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses, a banda de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Les subvencions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).