Sant joan de les abadesses

Sant Joan remodelarà el carrer Abat Berenguer Arnau amb fons europeus

El municipi hi destinarà més de la meitat dels 276.000 euros que rebrà de País d'Art i d'Història Transfronterer

per Jordi Remolins , 10 de juny de 2016 a les 11:12 |
L’accés a Sant Pol des del Pont Vell es remodelarà en els propers anys | Antonio Mora
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de la meitat dels 276.000 euros que Sant Joan de les Abadesses rebrà del projecte "País d'Art i d'Història Transfronterer. Les Valls Catalanes del Tec i del Ter" es destinaran a la remodelació del carrer Abat Berenguer Arnau. El carrer uneix el Pont Vell amb l'església de Sant Pol i és molt concorregut pels vianants que es desplacen des de l'aparcament de les Cinc Fonts. L'actuació consistirà en eixamplar les voreres i millorar-ne la comoditat i seguretat.
La resta de la subvenció incidirà en la millora de l'exterior de l'absis del monestir, la renovació de la senyalització al nucli urbà, i la primera fase de l'actuació que està previst de realitzar a la font de la Puda. Sant Joan també obrirà en el futur un centre d'interpretació del patrimoni arquitectònic i artístic religiós. Totes les actuacions s’hauran d’executar en tres anys, prorrogables a dos més. La primera en realitzar-se serà la del carrer Abat Berenguer Arnau.


El projecte transfronterer el gestiona l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial, i està en marxa des de 2010. Inclou una població de 39.000 habitants a banda i banda de la frontera, i té com a vicepresident a l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué. L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial que gestiona el País d'Art i d'Història Transfronterer, està format per set municipis del Ripollès, que rebran un total de 891.000 euros, i vint-i-quatre més de la Catalunya Nord. Els pobles del Ripollès que en formen part són Molló, Camprodon, Vilallonga de Ter, Llanars, Setcases, Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses, a banda de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Les subvencions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

 

Participació