Fira d'herbes i flors de muntanya a Setcases

Mercat, conferències, rutes botàniques i menús relacionats amb la cuina del bosc conviuran al municipi durant el cap de setmana

La fira arriba ja a la seva dotzena edició
La fira arriba ja a la seva dotzena edició | Eixmedia
Jordi Remolins
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:06h
Herbolaris i professionals que es dediquen a obtenir matèries primeres a partir de les plantes participaran aquest cap de setmana a la dotzena edició de la fira de les Herbes i Flors de Muntanya "La cuina del bosc" que se celebrarà a Setcases. Durant dissabte i diumenge els olis, els sabons, els ungüents, les plantes medicinals i també productes d'artesania, ompliran les parades que hi haurà als espais públics del municipi.

L'obertura del mercat es farà a les deu del matí de dissabte, i mitja hora més tard s'inaugurarà la fira i les jornades gastronòmiques de "La cuina del bosc" que arriben ja a la seva quarta edició. Tots els restaurants del municipi oferiran menús relacionats amb aquestes jornades. Paral·lelament hi haurà una exposició de vint-i-cinc olis vegetals comestibles, i conferències-tallers dirigides pel químic Joan Carles Rey, de la facultat de la farmàcia de la Universitat de Barcelona.

La jornada de diumenge tindrà també una ruta botànica guiada per descobrir plantes aromàtiques i medicinals, que conduirà el gerent de Naturalwalks, Evarist March. Al migdia Fermí Cueva, responsable de la Cooperativa Cervesera La Puça oferirà una conferència sobre la cervesa artesana.