VÍDEOS Tarda de dissabte de fortes tempestes amb pedra i calamarsa

En punts de nord del Ripollès s'han superat els 60 litres

Forta calamarsada a la collada de Toses
Forta calamarsada a la collada de Toses | Jordi Bober
Redacció
05 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:42h

Forta calamarsada a la collada de Toses Foto: Jordi Bober


Tal i com indicaven les previsions, la tarda d'aquest dissabte ha estat marcada per fortes tempestes a bona part de Catalunya, especialment a la meitat nord de Catalunya. Les precipitacions, que localment han anat acompanyades de pedra i calamarsa, han estat especialment importants en comarques com el Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l'Estany. També hi ha hagut pluges importants al Pallars, on s'ha hagut de lamentar la mort d'una barranquista.
 

Xàfec a Osona, vist des de Vilanova de Sau Foto: NacióDigital


En punts del nord del Ripollès la calamarsa o la pedra ha arribat a emblanquinar totalment el paisatge fent gruix i dificultant la circulació. A la collada de Toses, a més, s'han registrat diverses esllavissades. Està previst que demà es repeteixin els ruixats però difícilment tan intensos com avui.

Entre les quantitats més importants d'aquesta tarda destaquen els 64 litres de Tregurà (Ripollès); els 66 de les Planes d'Hostolet, els 51 de Castellfollit de la Roca i els 42 de la Vall de Bianya (Garrotxa); així com els 24 de Prades (Baix Camp) i els 23 de Tàrrega (Urgell).