Mil cinc-centes puntaires envairan Ripoll aquest diumenge

S'hi fa la 29a edició de la diada que celebren anualment

Jordi Remolins
04 de juny del 2016
Una dona fent punta de coixí
Una dona fent punta de coixí | Adrià Costa
La punta de coixí no era una activitat excessivament popular al Ripollès, però la moda que ha experimentat aquesta pràctica tèxtil l'està fent arrelar. Els orígens se situen a Venècia, des d'on es va estendre a França i Bèlgica. A Catalunya va entrar-hi al segle XVII. Les zones de la costa, sobretot al Barcelonès i al Maresme, són les que van acollir inicialment les puntes de coixí. A partir d'inicis del segle XXI, la seva popularitat s'ha amplificat, i no queda pràcticament un racó de país on no hi hagi el corresponent grup de puntaires.

S'espera que mil cinc-centes d'aquestes puntaires arribin diumenge a Ripoll des de tot Catalunya per participar en la vint-i-novena edició de la Diada que organitza anualment l'Associació Catalana de Puntaires. La cita serà al barri de la carretera de Barcelona, on es mostraran els diferents treballs i es compartiran tècniques de treball. Una exposició que es va inaugurar dimarts passat a la sala Abat Senjust anomenada "Puntes d'ahir i d'avui" complementa la trobada. Es podrà visitar fins a final de la setmana entrant. Les assistents disposen d'una promoció per tal de visitar el conjunt monàstic de Ripoll per només 3 euros, el Museu Etnogràfic per un, i l'exposició Temps de Romànic de forma gratuïta.

Fa quinze dies Sant Joan de les Abadesses va celebrar precisament la segona edició de la seva particular trobada de puntaires, cada vegada més habituals a tota la comarca.