ripoll

Ripoll urbanitzarà el carrer del Llegonet per accedir a la Ruta del Ferro

La manca de finançament en condicionarà els terminis d'execució

per Jordi Remolins , 3 de juny de 2016 a les 08:44 |
Carrer del Llegonet de Ripoll | Jordi Remolins
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Ripoll té previst convertir el carrer del Llegonet en accés directe a la Ruta del Ferro. Aquesta seria una solució per evitar que els ciclistes que arriben al pont d'Olot des del passeig del Mestre Guich, hagin de creuar dues vegades la carretera davant de l'Scriptòrium i a la rotonda d'inici de la ronda Mas d'en Bosch, per passar pel carrer Honorat Vilamanyà. El regidor d'ERC Ramon Serra va informar en l'últim plenari municipal de diferents episodis durant els darrers caps de setmana, on alguns forasters havien estat a punt de provocar accidents de trànsit al barri Honorat Vilamanyà.

L'alcalde Jordi Munell va informar que s'ha redactat un projecte per tal d'urbanitzar el carrer del Llegonet, que actualment queda interromput per un tram impracticable i envaït per la vegetació. La proximitat del riu Ter fa imprescindible protegir als vianants i ciclistes de poder-hi caure, amb una barana i l'eixamplament d'algun tram que amb prou feines té un metre d'amplada. Munell va explicar que per poder tirar endavant aquesta obra falta encara el finançament necessari. En la reunió que a mitjans d'aquest mes se celebrarà a l'Ajuntament de Ripoll entre tots els grups del consistori per decidir com es gastarà el Fons de Contingència que va sobrar de 2015, es debatrà la possibilitat de destinar-los a aquesta reforma.


Antigament el carrer del Llegonet era el camí que s'utilitzava per anar de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses. Amb els anys i l'obertura d'altres vials, va caure en desús, excepte en els primers metres des del pont d'Olot, on hi ha diversos edificis.

La font del Llegonet, sense substituta


La substituta de la font del Llegonet que hi havia precisament a l'inici del carrer que porta el mateix nom, s'ha aturat després que l'analítica que s'hi va realitzar sortís negativa. Estava previst crear-la en un sortint d'aigua que hi ha al camí de l'Amoroset, però la presència de bacteris i el seu aspecte tèrbol han obligat a desistir-ne, segons va explicar la regidora de barris Fina Guix. Al setembre es farà una nova analítica perquè es considera que l'aigua prové de la mateixa deu que la font de l'Amoroset.
 

Carrer del Llegonet de Ripoll Foto: Jordi Remolins

 

Participació