El supermercat Caprabo del passeig Ragull de Ripoll tancarà a final de juny

Era obert des de 1998 quan va ocupar el lloc de l'antic Valvi | Al seu lloc s'hi instal·larà un basar asiàtic

El supermercat Caprabo al passeig Ragull de Ripoll
El supermercat Caprabo al passeig Ragull de Ripoll | Jordi Remolins
Jordi Remolins
02 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:40h
El supermercat que Caprabo té al passeig Ragull de Ripoll, un dels més antics del municipi, tancarà les seves portes a finals d’aquest mes de juny. Segons ha pogut saber Nacioripollès el 25 de juny podria ser el darrer dia que estigués obert, encara que Caprabo pot fer ús del local fins a finals de juliol. Al seu lloc s’hi traslladarà un basar asiàtic que ja funciona a Ripoll mateix.

La regidora ripollesa de comerç Magda Parramon, creu que aquest tancament respon a “l’excés de superfícies comercials” que existeixen al municipi. Afirma que en un mercat lliure no es pot impedir que se n’obrin, però adverteix que “no hi ha vida per tots”. També creu que al barri de la carretera de Barcelona Caprabo havia de competir amb un Bon Preu, un Dia, des de fa vuit mesos amb el Mercadona i també amb l’Esclat i el Lidl que hi ha a Agafallops. No descarta precisament que l’obertura del Mercadona “pot haver-hi tingut alguna cosa a veure”, i fa la reflexió que “tothom ha de tenir vida i hem de poder conviure tots plegats”.

Obert des de 1998

Caprabo va inaugurar-se a Ripoll l’agost de 1998, després que Covalco vengués cinquanta-vuit supermercats de les comarques de Girona i Barcelona. Fins aleshores s’havia anomenat Valvi, i feia sis anys que estava en funcionament a Ripoll. Ocupava el local que des de principis de la dècada dels vuitanta havia acollit el cinema La Molina. L’inici de la crisi de les sales, propiciada per l’auge dels videoclubs i l’arribada de les televisions privades a l’estat espanyol, va propiciar el declivi de l’assistència a una sala que vorejava el miler de butaques.

L’any 2006 el grup Eroski va adquirir Caprabo. Aquest és un dels supermercats que més cuida els productes de proximitat. L’any 2000 va ser guardonat amb un Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya per la projecció social de la llengua catalana.

Malgrat el tancament del supermercat del passeig Ragull, Ripoll disposarà encara d’un altre establiment del mateix grup. Està situat al polígon de la Casanova de Baix, tot i que és molt més proper al nucli urbà de Campdevànol que al de Ripoll.