Qüestionen el Triangle del Senglar que integra l'Hospital de Campdevànol

Un informe confidencial descobreix el sobrecost de l'acord per l'Hospital d'Olot | El centre campdevanolenc està celebrant la Setmana sense Fum

Jordi Remolins
25 de maig del 2016
Actualitzat el 28 de maig a les 15:25h
Un informe confidencial del comitè directiu de l'Hospital d'Olot que ha posat al descobert Diari de Girona en un article de Xavier Valeri, posa en dubte els beneficis de l'aliança hospitalària del Senglar. Aquest informe comptabilitzaria en 150.000 euros el sobrecost de la unió per a l'Hospital d'Olot.

L'existència de l'informe va transcendir en el darrer ple de l'Ajuntament d'Olot a través del regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia, que va posar en relleu els aspectes "negatius" que suposa econòmicament per Olot aquest acord. Entre altres despeses estaria pagant un terç del sou al cap territorial de Diagnòstic per la Imatge, que només està tres hores setmanals a la capital de la Garrotxa. També apuntaria que el cap d'oftalmologia costa 17.000 euros anuals per treballar-hi tres dies al mes. La proposta de Garcia passa per estudiar una ampliació de l'aliança que compti amb l'Hospital Josep Trueta de Girona. Per la seva banda l'alcalde olotí Josep Maria Corominas va qualificar l'informe com a "esbiaixat" i va negar que la Generalitat estigui beneficiant Vic o Campdevànol, per perjudicar Olot.

L'aliança del Triangle del Senglar es va signar al novembre de 2010 a l'Hospital General de Vic, presidit per l'aleshores consellera de salut Marina Geli. En formen part també la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d'Olot, i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol, per tal de compartir recursos assistencials, accessibilitat i capacitat resolutiva.
 

Hospital de Campdevànol Foto: ElRipollès.info


Setmana sense fum a l'Hospital de Campdevànol

Aquesta setmana l'Hospital de Campdevànol celebra la Setmana sense Fum. Els usuaris del centre hi han participat realitzant flors amb frases com "El tabac, ben lluny" o "L'entorn és de tots, gaudim-lo sense fum", a banda d'enquestes sobre el seu consum. L'artista ripollès Mingo Batalla hi exhibirà també un quadre, just a l'entrada.

Des de 2003 que l'Hospital participa en el Dia Mundial sense Tabac amb aquesta Setmana sense Fum, per tal de promoure l'aplicació de polítiques públiques per reduir-ne el consum i destacar-ne els riscos. El 2011 va rebre la certificació d'argent com a membre de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum i compta amb programes de deshabituació tabàquica tant dirigits a pacients com al seu propi personal.