La colònia Llaudet recupera l'activitat per un centenar de treballadors

Incasòl ha venut la nau a Artesania Pirineu SL i Eolgreen | Altres empreses poden instal·lar-se en un polígon que s'urbanitzarà progressivament

Jordi Remolins
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:29h
Ramon Roqué dirigint la visita a la nau de Llaudet
Ramon Roqué dirigint la visita a la nau de Llaudet | Joan Garcia, La Veu de Sant Joan
Artesania Pirineu SL i Eolgreen són les dues primeres empreses que s'instal·laran a la nau de la colònia Llaudet. Avui mateix s'ha formalitzat l'acte de signatura de l'escriptura de compravenda de la nau, entre Incasòl (Institut català del Sòl) i els dos representants de les empreses. Entre ambdues s'espera que es generi un centenar de llocs de treball.

Eolgreen produeix i comercialitza béns d'equips dels sectors energètic sostenible, enllumenat, seguretat i telecomunicacions. Preveu invertir 875.000 euros en la compra de la nau, i 2'7 milions en posar en funcionament l'activitat. A més dels 48 llocs de treball directes que generarà (35 treballadors de planta, 9 administratius i 4 de personal de laboratori) també preveu utilitzar-ne 22 més d'indirectes.

Artesania Pirineu SL es dedica al disseny fabricació i comercialització de productes per a la decoració de la llar. Quan va fundar-se el 1983 es dedicava a la fabricació d'articles de fusta, però a partir de 1992 va especialitzar-se en la producció de motllures per a quadres, marcs de fotografies o miralls, i també en la impressió digital sobre tota mena de suports. L'empresa es traslladarà des de la seva ubicació actual de Ripoll amb una inversió d'1.175.000 euros, per la compra i adequació de la nau i adquisició de nova maquinària. Hi treballaran entre 47 i 50 treballadors.

El gerent de l'Incasòl Albert Civit, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramon Roqué, el conseller comarcal Miquel Rovira, i el delegat del Govern català a les comarques gironines Eudald Casadesús, van ser a l'acte formal de signatura, i la visita a les instal·lacions. La parcel·la on s'ubica la nau principal de l'antiga empresa Llaudet té una superfície de 16.682 metres quadrats. S'ha adjudicat en proindivís del 50% a totes dues empreses, per un preu global d'1.750.000 euros amb pagament finançat. El primer any per totes dues empreses serà de carència per poder instal·lar-se i adequar el recinte.