La Minera Avet, medalla d'or als IBEERian Awards de cervesa

La primera edició d'aquest certamen es va celebrar aquest cap de setmana a la ciutat portuguesa d'Aveiro

Jordi Remolins
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:36h
Josep Maria Anglada i Jordi Marcer, impulsors de La Minera.
Josep Maria Anglada i Jordi Marcer, impulsors de La Minera. | Arnau Urgell
La varietat Avet de la cervesera artesana Minera de Sant Joan de les Abadesses, ha aconseguit una medalla d'or com a millor producte en la categoria de blat als IBEERian Awards. Aquesta és una cervesa que Minera comercialitza des dels seus inicis, d'estil Hefeweizen, i un 5,7% d'alcohol. Està elaborada amb malts de blat i ordi, eminentment de tipus Pilsen, amb cos, "el punt d'acidesa característic del blat i poc llupolada", segons explica el web de l'empresa santjoanina. Els gustos i aromes afruitats del llevat recorden al plàtan, però emmascarat per l'avet. Recomanen consumir-la entre 6 i 10 graus de temperatura, i prendre-la abans d'un àpat o acompanyant el primer plat. La presenten en ampolles de mig o de tres quarts de litre.

Els IBERian Awards és un concurs de cervesa que es realitza a nivell peninsular. La primera edició s'ha celebrat a la ciutat portuguesa d'Aveiro, amb l'objectiu de distingir la producció, passió i desenvolupament cervesers. Hi van participar cerveses que es troben al mercat, de productors llicenciats per a la seva elaboració. Les inscripcions es van acceptar fins a mitjans d'abril, i aquest darrer cap de setmana es van realitzar les proves. A més de l'Avet de Minera, es van premiar setze cerveses més de diversos estils. La de Minera pertanyia a l'estil Weissbier, i a la categoria Wheat Beer.

Una cervesera artesanal i jove

L'origen de Minera es remunta al 2012, inicialment en format casolà. La bona acollida que va tenir, va empènyer a Josep Maria Anglada i Jordi Marcé, a apostar per una empresa artesana que es va instal·lar al polígon de cal Gat. El nom de Minera l'han heretat del passat carboner del Ripollès, sobretot a Ogassa. En aquest municipi central de la comarca van posar-se les bases d'una cervesa, que s'ha consolidat sobretot a la comarca, i que s'està fent un nom no només pels clients d'altres indrets que l'han tastada, sinó ara també en un certamen en l'àmbit internacional.