18
de maig
del
2016
Actualitzat
a les
9:36h
La varietat Avet de la cervesera artesana Minera de Sant Joan de les Abadesses, ha aconseguit una medalla d'or com a millor producte en la categoria de blat als IBEERian Awards. Aquesta és una cervesa que Minera comercialitza des dels seus inicis, d'estil Hefeweizen, i un 5,7% d'alcohol. Està elaborada amb malts de blat i ordi, eminentment de tipus Pilsen, amb cos, "el punt d'acidesa característic del blat i poc llupolada", segons explica el web de l'empresa santjoanina. Els gustos i aromes afruitats del llevat recorden al plàtan, però emmascarat per l'avet. Recomanen consumir-la entre 6 i 10 graus de temperatura, i prendre-la abans d'un àpat o acompanyant el primer plat. La presenten en ampolles de mig o de tres quarts de litre.
Els IBERian Awards és un concurs de cervesa que es realitza a nivell peninsular. La primera edició s'ha celebrat a la ciutat portuguesa d'Aveiro, amb l'objectiu de distingir la producció, passió i desenvolupament cervesers. Hi van participar cerveses que es troben al mercat, de productors llicenciats per a la seva elaboració. Les inscripcions es van acceptar fins a mitjans d'abril, i aquest darrer cap de setmana es van realitzar les proves. A més de l'Avet de Minera, es van premiar setze cerveses més de diversos estils. La de Minera pertanyia a l'estil Weissbier, i a la categoria Wheat Beer.
Una cervesera artesanal i jove
L'origen de Minera es remunta al 2012, inicialment en format casolà. La bona acollida que va tenir, va empènyer a Josep Maria Anglada i Jordi Marcé, a apostar per una empresa artesana que es va instal·lar al polígon de cal Gat. El nom de Minera l'han heretat del passat carboner del Ripollès, sobretot a Ogassa. En aquest municipi central de la comarca van posar-se les bases d'una cervesa, que s'ha consolidat sobretot a la comarca, i que s'està fent un nom no només pels clients d'altres indrets que l'han tastada, sinó ara també en un certamen en l'àmbit internacional.
Els IBERian Awards és un concurs de cervesa que es realitza a nivell peninsular. La primera edició s'ha celebrat a la ciutat portuguesa d'Aveiro, amb l'objectiu de distingir la producció, passió i desenvolupament cervesers. Hi van participar cerveses que es troben al mercat, de productors llicenciats per a la seva elaboració. Les inscripcions es van acceptar fins a mitjans d'abril, i aquest darrer cap de setmana es van realitzar les proves. A més de l'Avet de Minera, es van premiar setze cerveses més de diversos estils. La de Minera pertanyia a l'estil Weissbier, i a la categoria Wheat Beer.
Una cervesera artesanal i jove
L'origen de Minera es remunta al 2012, inicialment en format casolà. La bona acollida que va tenir, va empènyer a Josep Maria Anglada i Jordi Marcé, a apostar per una empresa artesana que es va instal·lar al polígon de cal Gat. El nom de Minera l'han heretat del passat carboner del Ripollès, sobretot a Ogassa. En aquest municipi central de la comarca van posar-se les bases d'una cervesa, que s'ha consolidat sobretot a la comarca, i que s'està fent un nom no només pels clients d'altres indrets que l'han tastada, sinó ara també en un certamen en l'àmbit internacional.