Jordi Adroher, campió de la Lliga Europea amb el Benfica d'hoquei patins

El jugador ribetà va marcar dos gols en la final contra l'Oliveirense

Jordi Adroher, a la dreta,  campió d'Europa amb el Benfica
Jordi Adroher, a la dreta, campió d'Europa amb el Benfica | Benfica
Redacció
16 de maig del 2016
Actualitzat el 17 de maig a les 9:44h
El jugador ribetà d'hoquei patins Jordi Adroher, ha guanyat la Lliga Europea d'aquest esport amb el seu actual equip, el Benfica, després d'imposar-se en la final d'aquest diumenge a l'Oliveirense per 5 gols a 3. Adroher va marcar dos dels cinc gols del Benfica, en una final que l'equip lisboeta jugava al seu pavelló Fidelidade.

El darrer gol del partit el va materialitzar precisament Adroher, aprofitant una jugada en superioritat per exclusió d'un dels homes del rival. Les actuacions arbitrals van marcar aquesta final four. En el partit de semifinals l'entrenador del Barça, Ricard Muñoz, es va queixar de la "impunitat arbitral" respecte al Benfica. El Barça va caure en la tanda de penals, després d'empatar a un gol al final de la pròrroga. Adroher va marcar un dels dos gols que van eliminar al conjunt català, del qual n'havia estat jugador.

Aquesta no és la primera Lliga Europea que guanya Adroher, que en la seva etapa en el FC Barcelona ja se'n va endur el trofeu més preuat en l'àmbit europeu, la temporada 2009-10. El jugador nascut a Reus va traslladar-se a viure a Ribes de Freser, per motius laborals del seu pare, que hi exercia de metge. Va ser als equips de base del CP Ribes on va agafar per primera vegada un estic. Més endavant la professió nòmada del progenitor va portar-lo al base del SHUM Maçanet. A l'equip de La Selva va guanyar el campionat d'Europa júnior, i va debutar en l'OK Lliga. Posteriorment va marxar al Lloret (2002-06), d'on el va fitxar el 2004 el FC Barcelona. Cedit primer al mateix Lloret, posteriorment va estar durant tres temporades al CP Vic, fins que el 2009 el club barceloní el va incorporar a la seva disciplina. Va estar-hi dos anys, abans de marxar al Reus Deportiu. El 2014 va tenir la seva primera experiència fora de l'hoquei català, al Breganze italià, d'on el va incorporar el Benfica a l'inici d'aquesta campanya. També ha estat internacional amb la selecció espanyola, aconseguint-hi diversos títols en la darrera dècada.

La temporada amb el Benfica ha estat excel·lent. Ha guanyat també la lliga regular portuguesa, a tres jornades pel final. Jordi Adroher és davanter, amb especial habilitat golejadora. En alguns ambients de l'hoquei patins el coneixen com "el Mago". Actualment té trenta-un anys. Tot i haver viscut pocs anys a Ribes de Freser, Adroher ha mantingut el contacte amb el municipi. Pràcticament cada any acudeix al campus d'estiu d'hoquei patins que s'hi celebra.